Hasznos tanácsok esküvő előtt Ózdon

Kajdi Szabolcs a könyvvel
Kajdi Szabolcs a könyvvel - © Fotó: ME
Ózd – Kajdi Szabolcs újonnan megjelent könyve a nagy napra készíti fel a jegyespárokat.

Kajdi Szabolcs hosszú évek óta örökíti meg a párok legboldogabb napját. Esküvői fotográfusként ebben a különleges világban éli az életét, munkáján keresztül igyekszik maradandó emléket adni a menyasszony és vőlegény számára. Szűk egy évtizeddel ezelőtt, egy baráti felkérésnek köszönhetően fotózta először a ceremóniát és az azt követő lagzit. Azt megelőzően helyi, megyei és országos lapokban jelentek meg a képei, sőt hazai és külföldi ügynökségeknek is dolgozott. Pontosabban dolgozik, mind a mai napig. Munkásságának nagy részét azonban a lakodalmak teszik ki.

– A nagy nap megszervezése rendkívül összetett munka – fogalmazott Kajdi Szabolcs. – Sokan ezzel csak akkor szembesülnek, amikor elkezdik előkészíteni a saját esküvőjüket. Én is rengeteg párral ültem le megbeszélni a részleteket és láttam, hogy milyen sok mindennel nincsenek tisztában. Hogy is lennének. Elsősorban emiatt érett meg bennem, hogy a tapasztalataimat összefoglalom egy könyvben. Egy év munkája után, a közelmúltban jelent meg a kötet, ami igyekszik minden olyan feladatra kitérni, ami megelőzi a nagy napot.

Füzet helyett könyv

Kajdi Szabolcs első körben csak egy kis füzet, amolyan tudásanyag megjelentetésén gondolkodott, ami a párokat praktikus tanácsokkal látja el az esküvő előtt. A fotográfus azonban munkája során azzal is szembesült, hogy sok kókler mozog a piacon, vannak olyan szolgáltatók, akik közel sem érik meg azt a pénz, amit a jóhiszemű kuncsaftoktól elkérnek.

– Nekem is volt több olyan esküvőm, amelyre az utolsó pillanatban kellett beugrani, miután a hivatalosan felkért fotós visszalépett – folytatta Kajdi Szabolcs. – Ez a szervezés területén bárkivel, és bármivel megeshet, ezért érdemes pontosan, előre megtervezni mindent, és írásos formában is bebiztosítani magunkat. Ebben segít a könyvem, a Megtervezett esküvő. Tavaly ősszel, az esküvői szezon végeztével kezdtem hozzá a munkához, és hamar kiderült, hogy a füzetből könyv lesz, mert szerettem volna egész részletesen bemutatni a folyamatot. A kézirat december végére elkészült, majd jött az olvasószerkesztés, a korrektúrázás, és néhány módosítás. A nyomdai kivitelezést követően néhány hete foghattam először kezembe a több mint 160 oldalas kötetet. Azóta sok gratulációt kaptam, nagyon jó a fogadtatása.

ME