Használt, de komfortos bútorokat kapott a kömlődi iskola Németországból

Meglepetés várja a tanulókat hétfőn reggel a Fejér megyei Kömlődön és Dadon. Egy németországi iskolából 200 szék és 100 asztal érkezett ajándékba a két településnek, több mint kétmillió forint értékben. A kömlődiek megtudták, hogy a rastatti intézményben lecserélték az bútorokat és azonnal felhívták az iskolát. Pár nap alatt elintézték a szállítást és már meg is érkeztek a kiselejtezett, de szép állatpotú és korszerű iskolabútorok. A német diákok meglepetést is tettek a bútorok közé, kis csomagokba vadonatúj körzőket, rajztáblákat, logikai játékokat rejtettek el.

Kömlődön évek óta tervezték, hogy lecserélik a padokat, mert némelyik már életveszélyessé vált. Az intézményben van olyan szék, amit hatszor meghegesztettek, mert állandóan összetörik a diákok alatt – mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Ferenc, a település polgármestere. Pénz azonban nem volt az új bútorokra. Éppen kapóra jött, hogy egy helyi lakos az interneten böngészve találta a hírt, hogy a rastatti iskolába új bútorokat vásároltak, a régieket pedig kiselejtezik. Felvették a kapcsolatot az intézménnyel, akik boldogan odaadták a régi, de nagyon komfortos berendezéseiket a magyar diákoknak.
A településeknek csak a szállítást kellett megoldani, amit egy helyi cég vállalt fel, 1000 kilométerről ingyen elhozta a bútorokat Kömlődre és Dadra.Sporthírek