Friss hírek

2009.05.04. 13:41

INFLUENZA - Magyarországon továbbra sincs megbetegedés

<p>Magyarországon nem jelent meg még az új influenza vírus- mondta az egészségügyi miniszter a fővárosi traumatológiai centrum átadásán, hétfőn. Székely Tamás újságírók előtt arról is beszélt, hogy a Ferihegyi repülőtéren felállított hőkamerákkal naponta nyolcezer embert vizsgálnak meg. Eddig száz gyanús esetet szűrtek ki, ám egyiküknél sem az új vírus okozta a tüneteket.</p>

Székely Tamás elmondta: az egészségügyi világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint világszerte eddig nyolcszáz ember fertőződött meg az új influenza vírussal, összesen 17 országban bukkant fel a betegség. Legtöbb eset Mexikóban és Európában Spanyolországban van.

Magyarországon eddig nincs megbetegedés - közölte az egészségügyi tárca vezetője. A Ferihegyi repülőtéren felállított hőkamerák eddig száz gyanús esetet jeleztek, ám mindegyikről bebizonyosodott, hogy nem az új influenzáról van szó - tette hozzá.

Székely Tamás azt is elmondta: egy teljesen új vírustörzsről van szó. Ahogy többet tudnak a vírusról, úgy döntenek arról, hogy szigorítják vagy enyhítik a Magyarországon életbe léptetett intézkedéseket.

Az egészségügyi miniszter és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes hétfőn adta át a Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ összeolvadásával létrejött traumatológiai centrumot. Az egészségügyi tárca 870 millió forinttal támogatta a beruházást. A teljes - több helyszínt érintő - átalakítás teljes költsége csaknem 2 milliárd forint lesz. A Baleseti Központ most átadott, magas szintű diagnosztikai berendezésekkel felszerelt részlegében csaknem 350 beteget tudnak ellátni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!