Harsányi Zoltán győzött a RabócsiRingen

Harsányi Zoltán győzött a RabócsiRingen
Harsányi Zoltán győzött a RabócsiRingen
Máriapócs – Közel hatezer néző előtt, Harsányi Zoltán nyerte a rallikrossz bajnokság szezon nyitó futamát, a Húsvéti Rallikrossz Parádén a máriapócsi RabócsiRingen.

Őrületes volt a Rallikrossz Parádé

Totálkáros versenyautó és öregeket maga mögé utasító újonc fűszerezte a Divízió 1. döntőjét. De a többi versenyző is ki tett magáért.

Új autók, izgalmasabb pálya és új versenyzők ígértek tartalmas szórakozást annak a több ezer nézőnek, aki megtöltötte Húsvét hétfőn a máriapócsi RabócsiRinget.

Az országos bajnokság résztvevői már nagyon várták a Húsvéti Rallikrossz Parádét, ugyanis a pálya nyomvonalán változtattak a szervezők, hogy még látványosabb futamok szülessenek, a hatvanöt nevező és a nézők örömére. Az elődöntőkben Harsányi Zoltán (Mitsubishi EVO VI) kiegyensúlyozott vezetésével hozta a pole pozíciót a döntőben. A mindent eldöntő futamban a címvédő Harsányi rajt-cél győzelmet aratott.

Az ezüstöt a kategória újonca, az éppen csak 18 éves fiatalember, ifj. Kiss László (Mitsubishi EVO VI), a bronzot, pedig Simon Zoltán (Mitsubishi EVO VI) szerezte meg, aki folyamatosan szorongatta az ifjú pilótát. Révész Bálint (Mitsubishi EVO VIII) a verseny hétvégén ismerkedett legújabb versenyautójával, de a döntőben egy rajt baleset miatt nem tudott részt venni, ugyanis a hátulról érkező ütés miatt kiszakadt az EVO hátsó futóműve.

Csapat eredmények

1. Petõ Motorsport Klub ( Petõ Tóth Gábor,
Csendes Zsolt)
2. TQS Hungary Kft. ( Gótácz Béla, Ilosvay Péter,
Újházi Zsolt)
3. R-Tech Racing (Harsányi Zoltán, Furkó László)

Azonban nem csak a „Király kategória” döntője sikeredett látványosra. A Divízió 9 mezőnye meglehetősen népes volt, ugyanis közel 15 versenyző jelezte részvételi szándékát a szezon nyitón. Csendes Zsolt (Lada) bravúrosan terelgette a pályán az orosz technikát, aminek köszönhetően megszerezte a kategória elsőséget, nyomában Újházi Bélával (Opel Corsa) és Pathy Dániellel (VW Golf).

A Div. 9-en belül az 1400 és 1600 közöttiek kategóriájában is Csendes Zsolt (Lada) diadalmaskodott, őt követte Újházi Béla (Opel Corsa) és Ilosvay Péter (Opel Corsa). A Divízió 5.– ben mint ahogy a tavalyi szezonnyitón, Bánkúti (Junior) Gábor (Peugeot 205 maxi) állhatott a dobogó legfelső fokára, a másodikra Pető Tóth Gábor (Lada), a harmadikra Katona Jenő (VW Golf). A Divízió 4 mezőnye együtt futott a döntőben a Király Kategóriával, azonban az ő eredményeik a kevés induló miatt érvénytelen.

Kapcsolódó anyagok