Harsányi késelés, új menet

Akt.:
Harsányi késelés, új menet
Miskolc – Elkezdődött csütörtökön a megismételt törvényszéki eljárás a harsányi késelő ügyében.

Megírtuk: alapos és minden részletre kiterjedő bírósági bizonyítás végén, a jelentős sértetti közrehatást is figyelembe véve, felmentette a Miskolci Törvényszék az emberölés vádja alól azt a miskolci fiút, aki két éve késével halálos sebet ejtett Harsányban egy helyi fiatalemberen.

Mivel a késelőt a törvényszék megállapítása szerint éjszaka a testi épségét fenyegető jogtalan támadás ért, jogos védelmi helyzetben cselekedett akkor, amikor késével védte meg magát. A szúrás azonban rosszul sikerült, az áldozat szívét érte, aki a helyszínen életét vesztette. A késelő másodszor is szúrt, a már halálosan megsebzett ellenfelét farpofán döfte. Ez utóbbi szúrást azonban már megtorló jellegűnek minősítette a bíróság, ezért súlyos testi sértés miatt egy év börtönt szabott ki a férfira.

A fellebbezések nyomán az ügy a Debreceni Ítélőtábla elé került, ahol az elsőfokú döntést megsemmisítették, és új eljárás lefolytatását utasították a Miskolci Törvényszéken. Ez az eljárás kezdődött újra csütörtökön reggel.

ÉM-SZP


Korábbi cikkek:

“Mire jók az ilyen törvények?”

Harsány – Nem értik a harsányiak – meghalt egy fiatalember és aki megölte, nem bűnös. tovább »


“Eljátszották” a harsányi középpályás halálát

Harsány – Helyszíni tárgyalást tartottak a tavalyi harsányi késelés ügyében folyó eljárásban. tovább »


Vádemelési javaslat a harsányi emberölés ügyében

Harsány, Miskolc – A Harsányban 2012 októberében történt emberölés ügyében a rendőrség a nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. tovább »


Harsányi győzelem Pusztai Norbert emlékére

Harsány – Az elmúlt hétvégén a megyei II. osztály Közép csoportjában a Harsány – Sajóörös mérkőzésen a hazaiak a győzelmet Pusztai Norbert emlékére ajánlották.


Előzetesben a harsányi emberölés gyanúsítottja

Miskolc – A rendőrség előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a miskolci elkövetőt, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy harsányi fiatalembert.


„Nem volt agresszív” – mégis döfött

Miskolc, Harsány – Elrendelte a bíróság a harsányi emberölés elkövetőjének egy hónapos előzetesét.


Égnek a gyertyák a falu kedvenc focistájáért Harsányban

Harsány – Gyásszal kezdődött a harsányi focimeccs vasárnap: megkéselték a csapat egyik tagját.


Kedvenc középpályását gyászolja Harsány

Harsány – Szombatról vasárnapra virradó éjjel egyetlen késszúrással ölt meg egy miskolci fiatal egy 21 éves harsányi fiút.