Választás 2018 – Események percről percre a Borsod Online-on

Akt.:
Választás 2018 – Események percről percre a Borsod Online-on
Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on.

Választás 2018 - Élő tudósítás a Borsod Online-on
14:28 | live

Valamennyi országgyűlési egyéni választókerületből megérkeztek az átjelentkezéssel szavazók borítékjai a Nemzeti Választási Irodához (NVI). tovább »

14:27 | live

Az EBESZ-nek semmilyen lehetősége, jogosítványa nincs, hogy politikai szempontból vizsgáljon egy választási kampányt. Az EBESZ valamilyen kormánypárti "médiatúlsúlyról" beszélt, holott vasárnap a internetes politikai hírek 90 százaléka arról szólt, hogy Orbán Viktor kormánya megbukott, a Fideszben óriási feszültség van, "óriási bukás lesz" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a TV2 Mokka című kedd reggeli műsorában. tovább »
14:26 | live

Nem veszi át parlamenti képviselői mandátumát és nem vállal vezető tisztséget az MSZP-ben a szocialista Gőgös Zoltán. tovább »
11:53 | live

Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP a vasárnapi választáson. Vajon minek köszönhető a fölényes győzelem? Az okokat kerestük politikai elemzők segítségével. tovább »

10:41 | live

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a Jobbikban komoly, elhúzódó belső konfliktus várható, és akár pártszakadás is lehet. tovább »
09:47 | live

Megtörtént a csoda - jelentette ki Hajnal Jenő, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke hétfőn az előző napi magyarországi országgyűlési választások eredményét értékelve, míg Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kijelentette: a határon túli magyar közösségek szempontjából az volt a fontos, hogy a Fidesz-KDNP abszolút többséget szerezzen annak érdekében, hogy "azt a fajta nemzetépítést, amelyet az utóbbi nyolc évben véghezvittünk, folytatni tudjuk, így a kétharmados többséggel pedig ez még erőteljesebben, még szabadabban, még egyértelműbben végezhető". tovább »
09:45 | live

Vona Gábor nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át. tovább »


20:14 | live

A nemzetközi sajtó a magyar parlamenti választásokról

A nemzetközi sajtó mindenekelőtt a kormánypárt elsöprő győzelmét emelte ki a magyar parlamenti választásról szóló tudósításokban, de foglalkoztak a kormány várható politikájával is.
20:13 | live

Sneider: mindenkinek le kell mondania a Jobbik elnökségében

Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek – fogalmazta meg Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke egy Toroczkai László alelnöktársának címzett nyílt levélben, amelyet a Facebookon tett közzé hétfőn.
20:13 | live

Orbán: megvédjük az országot a következő években

Nagy tettet hajtottunk végre, és a következő években együtt meg fogjuk védeni Magyarországot – mondta Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a Facebook-oldalán hétfőn délután közzétett videóüzenetben.
20:13 | live

Eggyel több országos listás mandátumot nyert a Fidesz

A levélben leadott szavazatok összeszámolása során szerzett szavazatokkal eggyel bővült, 134-re nőtt a Fidesz-KDNP által elnyert mandátumok száma, a Jobbiké eggyel csökkent – derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfő délután frissített adataiból, amely 98,96 százalékos feldolgozottságot mutat.
20:12 | live

Fodor: bizalmi szavazás lesz a Liberálisok vezető testületéről

A Magyar Liberális Párt vezető testülete bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert bár a párt minimális célkitűzése, úgy tűnik, sikerült, a választási eredmény összességében nem ad okot az elégedettségre – közölte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.
20:11 | live

Levélben leadott listás szavazatok 98,96 százalékos feldolgozottságnál

A levélben leadott listás szavazatok összesítése 98,96 százalékos feldolgozottságnál.
20:11 | live

98,96 százalékos feldolgozottság - Nemzetiségi listák

Az országos nemzetiségi listákra leadott szavazatok 98,96 százalékos feldolgozottságánál a nemzetiségi listákra leadott szavazatok száma a következő:
20:09 | live

98,96 százalékos feldolgozottság – Országos listás összesítés

Az országos listákra leadott szavazatok 98,96 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő:
20:08 | live

A szavazatok 98,96 százalékának összesítése után

A leadott szavazatok 98,96 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.
20:03 | live

Reggel nyolckor már hosszú sorok kígyóztak Mezőkövesden

A voksolást sokan összekötötték egy fagyizással a kellemes melegben. tovább »
12:59 | live

Győzelmet arattak a fideszes képviselők Borsodban


11:57 | live

Megérkeztek az első külképviseleti urnák a Nemzeti Választási Irodához (NVI) hétfő reggel, az első két urna az amerikai kontinensről jött meg, ott ugyanis az időeltolódás miatt már szombaton megtörtént a szavazás az országgyűlési választáson. tovább »
11:42 | live

„Azt vártam, hogy meg fogom nyerni a körzetemet, hiszen az elmúlt húsz évben, közelebbről pedig az elmúlt ciklusban is nagyon sokat dolgoztam azért, hogy megszolgáljam az itt élők bizalmát” - nyilatkozta lapunknak Tállai András. tovább »

11:30 | live

Pozitívak a kilátások, mert a nagy arányú győzelem erős legitimációt fog adni a magyar kormánynak az Európai Unión (EU) belül - közölte az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. tovább »
11:25 | live

Az ellenzéki pártoktól a tehetségtelenségük elriasztotta a szavazókat a vasárnapi országgyűlési választáson, emellett a pártok nem értették meg, hogyan hatott az emberekre a migrációs válság - mondta Galló Béla politológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. tovább »
09:44 | live

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) készen áll arra, hogy lefolytassa a kampányidőszakban felhasznált pénzek elszámolásának ellenőrzését - tudatta a szervezet közleményben hétfőn. tovább »
09:37 | live


Nem számítottunk ilyen arányú győzelemre, örülünk az eredménynek - mondta a Fidesz-frakció szóvivője a parlamenti választás másnapján az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. tovább »
09:22 | live

Rekordot döntő részvétel mellett példátlan támogatottságot kapott a magyar kormány, amely első sorban a magyar emberek biztonságáról akar gondoskodni ezzel a felhatalmazással - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. tovább »
08:49 | live

Az ellenzéki pártoknak nem volt nemzeti programjuk - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában a parlamenti választási eredményekről. tovább »
08:17 | live


A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a következő képviselők kerültek a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. tovább »

08:16 | live


Az országos nemzetiségi listákra leadott szavazatok 98,5 százalékos feldolgozottságánál a nemzetiségi listákra leadott szavazatok száma a következő. tovább »
08:16 | live


Az országos listákra leadott szavazatok 98,5 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő. tovább »
08:15 | live

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a következő egyéni képviselők kerültek - betűrendben - a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. tovább »
08:15 | live

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a következő egyéni képviselők kerültek a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. A mandátumot szerzett képviselők listája választókerületenként. tovább »
08:12 | live

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után az országos listáról a következő képviselők kerültek a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. tovább »
08:11 | live

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. tovább »
08:10 | live


Magyarország a bátor emberek országa, akik vasárnap egész Európa számára világossá tették, hogy a dolgokat így nem lehet folytatni, vagyis őszinte, világos beszédet akarnak, nevén akarják nevezni, mi gyötri ezt a kontinenst - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőre forduló éjszaka az Echo TV-nek. tovább »

07:56 | live

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében 98,04 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Tállai András (FIDESZ-KDNP) – 55,32 százalék, 27 295 szavazat
2. Lukács Attila (JOBBIK) – 30,79 százalék, 15 190 szavazat
3. Kormos Anna (MSZP-PÁRBESZÉD) – 8,44 százalék, 4162 szavazat
07:55 | live

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében 99,09 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Koncz Ferenc (FIDESZ-KDNP) – 50,44 százalék, 24 774 szavazat
2. Biró László (JOBBIK) – 30,79 százalék, 15 122 szavazat
3. Pap Zsolt (MSZP-PÁRBESZÉD) – 14,81 százalék, 7276 szavazat
07:51 | live


Hét független jelölt közül Kovács Katalin nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Hejőbábán - közölte Karsza István jegyző hétfőre virradó éjszaka. tovább »
07:40 | live


Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége – jelentette be az ellenzéki párt elnöke az országgyűlési választás eredményének ismeretében, hétfőre virradóra. Molnár Gyula közölte, tudomásul veszik a választói akaratot és felelősnek tartják magukat a kialakult helyzetért. A tisztújító kongresszus június közepén, második felében lehet. tovább »

07:38 | live


Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületében 98,51 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Demeter Zoltán (FIDESZ-KDNP) – 45,75 százalék, 20 873 szavazat
2. Egyed Zsolt (JOBBIK) – 29,20 százalék, 13 321 szavazat
3. Gúr Nándor (MSZP-PÁRBESZÉD) – 17,33 százalék, 7905 szavazat
01:22 | live

EGYÉNI EREDMÉNY - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. választókerület (99,24 százalék)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületében 99,24 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Riz Gábor (FIDESZ-KDNP) – 48,97 százalék, 19 935 szavazat
2. Farkas Péter Barnabás (JOBBIK) – 35,83 százalék, 14 584 szavazat
3. Varga Gergő (DK) – 8,23 százalék, 3350 szavazat
01:21 | live

„Nagyon nagy munkát végeztünk, nehéz kampányon vagyunk túl, de meglett az eredménye és folytathatom a két ciklussal ezelőtt megkezdett munkát a megye és Miskolc érdekében, az itt élők érdekében” - nyilatkozta vasárnap éjjel Csöbör Katalin. tovább »

01:18 | live

EGYÉNI EREDMÉNY - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókerület (98,92 százalék)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú választókerületében 98,92 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Hubay György (FIDESZ-KDNP) – 38,48 százalék, 18 518 szavazat
2. Varga László (MSZP-PÁRBESZÉD) – 29,85 százalék, 14 367 szavazat
3. Pakusza Zoltán (JOBBIK) – 28,04 százalék, 13 496 szavazat
01:17 | live

EGYÉNI EREDMÉNY - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerület (98,91 százalék)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú választókerületében 98,91 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Csöbör Katalin (FIDESZ-KDNP) – 39,57 százalék, 19 902 szavazat
2. Jakab Péter (JOBBIK) – 38,03 százalék, 19 127 szavazat
3. Debreczeni József (DK) – 11,77 százalék, 5919 szavazat


01:16 | live

EGYÉNI EREDMÉNY - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. választókerület (99,34 százalék)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú választókerületében 99,34 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

1. Hörcsik Richárd (FIDESZ-KDNP) – 49,90 százalék, 22 290 szavazat
2. Mikola Gergely (JOBBIK) – 28,42 százalék, 12 696 szavazat
3. Köteles László (LMP) – 12,93 százalék, 5774 szavazat
01:11 | live

Juhász: lemond az Együtt elnöksége

Az Együtt tudomásul veszi a választás eredményét - mondta Juhász Péter, a párt elnöke vasárnap éjjel, aki bejelentette, hogy lemond az Együtt elnöksége. tovább »
01:01 | live

Parlamenti patkó - A 2018. évi országgyűlési választás eredménye


01:00 | live

Elnémult, elképedt szimpatizánsok maradtak éjfél felé a Jobbik miskolci pártirodájában csupán, akik a televízióban követték a párt számára nem túl pozitív eredményeket. tovább »

00:43 | live

Az egyéni választókerületek (OEVK) eredményei (Budapest nélkül)


00:41 | live

A B.-A.-Z. megyei 5. számú választókerületben dr. Hörcsik Richárd, a FIDESZ-KDNP jelöltje nyert. A képviselőnek, aki 1998 óta folyamatosan tagja az Országgyűlésnek, ez lesz összesen a hetedik ciklusa a Parlamentben. tovább »

00:41 | live

Mandátumok megoszlása a 2018. évi országgyulésiképviselő-választáson


00:40 | live

Részvételi arányok a magyar parlamenti választásokon (1990-2018)


00:25 | live

Azoknak is biztosítani kell a részvételi lehetőséget, akik egész nap dolgoztak. tovább »
00:25 | live

91,65 százalékos feldolgozottság - Országos listás összesítés

Az országos listákra leadott szavazatok 91,65 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő. tovább »
00:23 | live

Az országosan leadott szavazatok 91,65 százalékának összesítése után az egyéni választókerületi eredmények a következők a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:

1. választókerület – Miskolc (94,57 százalékos feldolgozottság)
1. Csöbör Katalin (FIDESZ-KDNP) – 39,56 százalék, 19 062 szavazat
2. Jakab Péter (JOBBIK) – 38,04 százalék, 18 332 szavazat
3. Debreczeni József (DK) – 11,70 százalék, 5639 szavazat

2. választókerület – Miskolc (95,7 százalék)
1. Hubay György (FIDESZ-KDNP) – 38,46 százalék, 17 880 szavazat
2. Varga László (MSZP-PÁRBESZÉD) – 29,72 százalék, 13 819 szavazat
3. Pakusza Zoltán (JOBBIK) – 28,19 százalék, 13 108 szavazat

3. választókerület – Ózd (97,73 százalék)
1. Riz Gábor (FIDESZ-KDNP) – 49,11 százalék, 19 519 szavazat
2. Farkas Péter Barnabás (JOBBIK) – 35,67 százalék, 14 175 szavazat
3. Varga Gergő (DK) – 8,23 százalék, 3271 szavazat

4. választókerület – Kazincbarcika (94,03 százalék)
1. Demeter Zoltán (FIDESZ-KDNP) – 45,41 százalék, 19 456 szavazat
2. Egyed Zsolt (JOBBIK) – 29,60 százalék, 12 680 szavazat
3. Gúr Nándor (MSZP-PÁRBESZÉD) – 17,24 százalék, 7387 szavazat

5. választókerület – Sátoraljaújhely (99,34 százalék)
1. Hörcsik Richárd (FIDESZ-KDNP) – 49,90 százalék, 22 290 szavazat
2. Mikola Gergely (JOBBIK) – 28,42 százalék, 12 696 szavazat
3. Köteles László (LMP) – 12,93 százalék, 5774 szavazat

6. választókerület – Tiszaújváros (94,55 százalék)
1. Koncz Ferenc (FIDESZ-KDNP) – 50,24 százalék, 23 170 szavazat
2. Biró László (JOBBIK) – 30,61 százalék, 14 120 szavazat
3. Pap Zsolt (MSZP-PÁRBESZÉD) – 15,21 százalék, 7015 szavazat

7. választókerület – Mezőkövesd (91,18 százalék)
1. Tállai András (FIDESZ-KDNP) – 55,11 százalék, 24 986 szavazat
2. Lukács Attila (JOBBIK) – 31,26 százalék, 14 174 szavazat
3. Kormos Anna (MSZP-PÁRBESZÉD) – 8,38 százalék, 3798 szavazat

00:13 | live

Zárt körben várták az eredményt a szocialisták vasárnap éjszaka. tovább »
00:01 | live

88,57 százalékos feldolgozottság - Országos listás összesítés

Az országos listákra leadott szavazatok 88,57 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő. tovább »
23:55 | live

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat. tovább »

23:55 | live

Orbán: sorsdöntő győzelmet arattunk

Magyarország nagy győzelmet aratott, "sorsdöntő győzelmet arattunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után. tovább »
23:34 | live


Az országos listákra leadott szavazatok 80,76 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő. tovább »
23:33 | live


A Nézőpont Intézet elemzője szerint a vasárnapi országgyűlési választás eredményei visszaigazolják az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseit, egyúttal egy világos üzenetet jelent Brüsszel számára is. tovább »
23:32 | live


Az országos listákra leadott szavazatok 74,61 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő. tovább »
23:23 | live

Az országosan leadott szavazatok 69,14 százalékának összesítése után az egyéni választókerületi eredmények a következők a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:

1. választókerület – Miskolc (65,22 százalékos feldolgozottság)
1. Csöbör Katalin (FIDESZ-KDNP) – 40,63 százalék, 13 454 szavazat
2. Jakab Péter (JOBBIK) – 37,87 százalék, 12 542 szavazat
3. Debreczeni József (DK) – 11,61 százalék, 3844 szavazat

2. választókerület – Miskolc (60,22 százalék)
1. Hubay György (FIDESZ-KDNP) – 38,10 százalék, 10 299 szavazat
2. Varga László (MSZP-PÁRBESZÉD) – 29,53 százalék, 7981 szavazat
3. Pakusza Zoltán (JOBBIK) – 28,65 százalék, 7745 szavazat

3. választókerület – Ózd (76,52 százalék)
1. Riz Gábor (FIDESZ-KDNP) – 49,48 százalék, 14 485 szavazat
2. Farkas Péter Barnabás (JOBBIK) – 35,73 százalék, 10 458 szavazat
3. Varga Gergő (DK) – 8,10 százalék, 2371 szavazat

4. választókerület – Kazincbarcika (82,09 százalék)
1. Demeter Zoltán (FIDESZ-KDNP) – 44,20 százalék, 15 761 szavazat
2. Egyed Zsolt (JOBBIK) – 30,36 százalék, 10 826 szavazat
3. Gúr Nándor (MSZP-PÁRBESZÉD) – 17,89 százalék, 6380 szavazat

5. választókerület – Sátoraljaújhely (85,53 százalék)
1. Hörcsik Richárd (FIDESZ-KDNP) – 49,64 százalék, 18 781 szavazat
2. Mikola Gergely (JOBBIK) – 28,60 százalék, 10 820 szavazat
3. Köteles László (LMP) – 12,81 százalék, 4845 szavazat

6. választókerület – Tiszaújváros (75,45 százalék)
1. Koncz Ferenc (FIDESZ-KDNP) – 48,83 százalék, 17 618 szavazat
2. Biró László (JOBBIK) – 30,46 százalék, 10 990 szavazat
3. Pap Zsolt (MSZP-PÁRBESZÉD) – 16,74 százalék, 6039 szavazat

7. választókerület – Mezőkövesd (70,59 százalék)
1. Tállai András (FIDESZ-KDNP) – 55,03 százalék, 18 816 szavazat
2. Lukács Attila (JOBBIK) – 31,83 százalék, 10 883 szavazat
3. Kormos Anna (MSZP-PÁRBESZÉD) – 8,49 százalék, 2903 szavazat

22:48 | live

A független Ivanics Imre Andrást választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobaj polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson - közölte Péterné Ferencz Zsuzsanna jegyző. tovább »
22:44 | live

Pálffy Ilona: törvénymódosítással lehetne elkerülni az átjelentkezők sorban állását

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint törvénymódosítás kellene ahhoz, hogy az átjelentkezéssel szavazók sorban állását el lehessen kerülni a jövőben. tovább »
22:38 | live

Hangulatjelentés a miskolci Jobbiknál


22:36 | live

Élőben a Jobbik miskolci központjából

22:32 | live

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint törvénymódosítás kellene ahhoz, hogy az átjelentkezéssel szavazók sorban állását el lehessen kerülni a jövőben. tovább »


22:00 | live

Élőben a Fidesz miskolci központjából

22:00 | live


A Jobbiknál úgy érzik, letették a megfelelő programot az asztalra. tovább »

21:33 | live

NVI: várhatóan fél 10 körül kezdődik a beérkezett eredmények közlése

Várhatóan fél 10-kor megkezdődhet a Nemzeti Választási Iroda eredményközlése – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap este sajtótájékoztatón. tovább »
20:33 | live

Urnazárás és szavazatszámlálás Miskolcon

20:27 | live

Akik az utolsó percekben érkeztek Miskolcon

Még vasárnap este 7 óra előtt néhány perccel is sokan szavaztak Miskolc belvárosában. tovább »
20:08 | live

NVI: addig nem indul meg az eredményközlés, amíg valamennyi szavazókör be nem zárt

Amíg valamennyi szavazókör be nem zárt, nem indul el a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán az előzetes eredmények közlése. Jelenleg Londonban és Újbudán a leghosszabb a várakozók sora – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap Budapesten. Várhatóan este tíz órára itt is befejeződik a szavazás. tovább »
20:04 | live

Elemzők: nehéz megmondani, mely pártok lesznek a magas részvétel nyertesei

Az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában megszólaltatott két elemző nem vállalkozott becslésre arról, mely pártok lesznek a nyertesei a magas választási részvételnek. tovább »
20:03 | live

Nem csak a szavazatok összeszámlálása az szszb feladata

A szavazatszámláló bizottságnak (szszb) a voksok összeszámlálása előtt még több adminisztratív feladata van a szavazókör bezárása után. tovább »
20:02 | live

Hivatalosan befejeződött a szavazás

Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben településén kialakított 10 285 szavazókörben a vasárnap tartott országgyűlési választáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat. tovább »
20:00 | live

Részvételi arány – 18.30 óra – megyénként

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 18.30 óráig a szavazásra jogosultak 68,13 százaléka adta le szavazatát. tovább »
19:55 | live


Egyik olvasónk jelezte vasárnap lapunknak, hogy Hernádvécsén 77 választópolgár nem kapott pártlistás szavazólapot. tovább »


19:19 | live

Részvételi arány – 18.30 óra – 68,13 százalék

A választásra jogosultak 68,13 százaléka, 5 365 511 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 18.30 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »

19:17 | live

Megyénkben három rendkívüli esemény történt vasárnap délután 5 óráig a választás.hu információi szerint. tovább »

19:13 | live

Duplán szavazott Hejőbába

Kvázi két részre voltak osztva a dél-borsodi településen, Hejőbábán a szavazóhelyiségek. Ennek oka az volt, hogy a község 1235 szavazásra jogosult polgára nemcsak pártlistára és országgyűlési képviselőjelöltre adhatta le voksát, hanem ez alkalommal – helyi időközi választás keretében – az új polgármester személyéről is döntöttek. tovább »
18:51 | live

A gyermekek is segítettek a voksolásnál Tiszaújvárosban

Oleszka-Király Melinda tősgyökeres tiszaújvárosiként – sőt, mint mondta, Leninvárosiként – ment el választani szülővárosában. Férje az ünnepnapon is reggeltől estig dolgozik, így ő külön voksolt, de Melindát két minden iránt érdeklődő, örökmozgó kisfia kísérte el. tovább »
18:17 | live

Részvételi arány – 17 óra – megyénként

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a szavazásra jogosultak 63,21 százaléka adta le szavazatát. tovább »
18:05 | live

Illúziói nincsenek, de mindenkit szavazásra biztat Aranyosi Péter humorista. tovább »

17:44 | live

Részvételi arány - 17 óra - 63,21 százalék

A választásra jogosultak 63,21 százaléka, 4 977 880 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »
17:10 | live

A vasárnap a kertészkedésé, persze csak a szavazás után

Nagyon szép idővel érkezett az április 8-a, ami sokakat a kiskertbe csábít, de azért a legtöbben a voksolást sem mulasztják el. tovább »
16:44 | live

Nincs (ki)fogás? - Így szavaznak a horgászok

A szavazás csak a második, esetleg harmadik a horgászok körében – legalábbis a Varbói-tónál és legalábbis azoknál, akik vasárnap reggel mentek pecázni. tovább »
16:19 | live

Szurkoltak és szavaztak Ózdon

A Gazdag család Ózdon a délelőtti órákban szavazott Sajóvárkonyon. tovább »
16:16 | live

NVI: aki 7 órakor még sorban áll, leadhatja szavazatát

Az a választópolgár, aki este 7 órakor sorban áll a szavazókör előtt, még leadhatja szavazatát – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap sajtótájékoztatón, a Nemzeti Választási Központban. tovább »
16:06 | live

Tállai András országgyűlési képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára Mezőkövesden szavazott
15:56 | live

Részvételi arány - 15 óra - megyénként

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a szavazásra jogosultak 53,64 százaléka adta le szavazatát. tovább »
15:55 | live

Részvételi arány – 15 óra – 53,64 százalék

A választásra jogosultak 53,64 százaléka, 4 224 112 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »
15:21 | live

Mádon voksolt a kormánymegbízott

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja lakóhelyén, Mádon adta le szavazatát családja körében. tovább »
14:54 | live

A folytatásra voksolt a megyei közgyűlés elnöke

Török Dezsővel nem sokkal dél előtt találkoztunk Tiszaújvárosban. Családjával indult leadni szavazatát. tovább »
14:19 | live


Kötelességemnek tartom, hogy részt vegyek a választáson – így vélekedik Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze. tovább »

14:02 | live

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 13 óráig a szavazásra jogosultak 42,32 százaléka adta le szavazatát. tovább »

14:00 | live

Részvételi arány - 13 óra - 42,32 százalék

A választásra jogosultak 42,32 százaléka, 3 333 298 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »
13:38 | live

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke Tiszaújvárosban adta le szavazatát.
13:33 | live


A szavazás napján a szavazatszámláló bizottság elnöke felelős a szavazóhelyiségben a rend fenntartásáért, a rendkívüli eseményekről jegyzőkönyvet kell vezetnie a bizottságnak, és haladéktalanul tájékoztatnia kell az eseményekről a helyi választási iroda vezetőjét. tovább »
13:23 | live


A látássérült választópolgárok Braille-írással ellátott szavazósablont vehetnek igénybe a voksoláson annak érdekében, hogy önállóan adhassák le szavazatukat. tovább »

13:14 | live

Matyó szavazás Mezőkövesden
13:10 | live


Félreértés miatt a helyi választási bizottság nyolc egyéni szavazólapról kihúzta Nagy Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjét a komlói 5. számú szavazókörben - olvasható a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján. tovább »
13:07 | live


Rosszulléte miatt mentőt kellett hívni egy szavazatszámláló bizottsági taghoz vasárnap reggel Zalaegerszegen, de a voksolást nem kellett felfüggeszteni. tovább »
12:51 | live


A Medián legfrissebb felmérése biztos kétharmadot jelez a Fidesz-KDNP-nek. Hann Endre ügyvezető igazgató szerint őket is meglepte a kutatásuk eredménye. tovább »

12:50 | live

A református istentisztelet után dr. Hörcsik Richárd családjával együtt érkezett a sárospataki Református Gimnázium és Kollégiumban kialakított szavazóhelyiségben, hogy leadja szavazatát Milán unokája segítségével.
12:43 | live

Varga László országgyűlési képviselő családja körében adta le a szavazatát Miskolcon.
12:03 | live


„A mai napon minden választásra jogosult polgárnak lehetősége van értékelni a mögöttünk lévő éveket, a közösen elvégzett munkát. Emellett pedig döntést kell hoznunk arról is, hogyan tovább" - nyilatkozta Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő. tovább »

11:57 | live


A közmédia feladata a pontos és hiteles tájékoztatás, amire különös figyelmet fordítottak az ötven napos kampányidőszak alatt - mondta Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán. tovább »
11:55 | live


A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 29,93 százaléka adta le szavazatát. tovább »
11:54 | live


A választásra jogosultak 29,93 százaléka, 2 356 947 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »
11:51 | live


Naptárba vésett esemény a választás Lehoczki Évi családjában is, akit a Szarvasűzőket követően értünk utol kérdéseinkkel. tovább »

11:44 | live

Lukács Attila, a Jobbik képviselő-jelöltje is leadta a szavazatát Mezőkövesden.
11:36 | live


A keresztény civilizációnk védelme a mostani választás tétje - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke vasárnap délelőtt újságíróknak. tovább »
11:35 | live


Legkésőbb vasárnap 16 óráig meg kell semmisíteniük az országgyűlési választáson induló pártoknak és jelölteknek a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok (választási irodától kapott) adatait. tovább »
11:31 | live


Nagyon fontosnak tartja a választásokon való részvételt Vályi Zsolt, rádiós és televíziós műsorvezető. tovább »

11:16 | live


Az a választópolgár, aki nem tud olvasni, akit testi fogyatékosság vagy egyéb ok akadályoz a szavazásban, más választópolgár - ennek hiányában a szavazatszámláló bizottság két tagjának együttes - segítségét veheti igénybe. tovább »
11:15 | live


A rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a www.valasztas.hu honlapot átállították egy nagyobb teherbírású technológiai megoldásra - közölte a Nemzeti Választási Iroda vasárnap délelőtt az MTI-vel. tovább »
11:14 | live


A szavazatszámláló bizottságoknak vissza kell utasítaniuk azt a választópolgárt, aki nem tudja igazolni személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját (személyi számát), nem szerepel a szavazóköri névjegyzékben, már szavazott vagy megtagadja a névjegyzék aláírását. tovább »
11:12 | live


A rendőrség közterületi szolgálatát a választás napján úgy kell megszervezni, hogy a szavazóhelyiséget érintő segítségkérés esetén az első járőr 15 percen belül megérkezzen. tovább »
10:55 | live

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője is leadta a szavazatát a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában.
10:49 | live


Azok a választópolgárok, akik nem a lakóhelyükön szavaznak az országgyűlési képviselők választásán - összesen mintegy 200 ezren - zöld borítékot kapnak a szavazatszámláló bizottságtól, ebbe kell belehelyezniük a szavazólapjukat. Nagyon fontos, hogy a borítékot - mivel az "utazni fog" a választópolgár lakóhelye szerinti választókerületbe - lezárják. tovább »

10:48 | live

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere és családja is leadta a szavazatát.
10:41 | live


Ilyen alkalom csak egyszer adódik a tudósító életében, hogy elsőszülöttjével menjen szavazni, aki a nagykorúság küszöbét átlépve először dönthet kicsit az ország sorsáról. tovább »

10:12 | live

Rendkívüli esemény Tiszakesziben

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakeszi 1-es szavazókörében a szavazáskor egy szavazó a fülkében 1 db üres lebélyegzett pártlistás szavazólapot talált. A bizottság a szavazólapot érvénytelennek nyilvánította.
10:09 | live


A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 9 óráig a szavazásra jogosultak 13,17 százaléka adta le szavazatát. tovább »
10:07 | live

A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, 11,74 százalék, a megyében 61 450-en voksoltak a 9 órai adatok szerint.
10:06 | live


A választásra jogosultak 13,17 százaléka, 1 036 849 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »

09:48 | live


Vasárnap a szavazás ideje alatt is szabad kampányolni, ez alól csak a szavazóhelyiségek 150 méteres környéke a kivétel. tovább »
09:41 | live


Az a választó, aki még nem adta fel postán a levélszavazatát, még a szavazás végéig leadhatja valamelyik külképviseleten vagy az egyéni választókerületi székhelyek választási irodájában. tovább »
09:33 | live

Szavazók Mezőkövesden a 14-es szavazókörben.
09:10 | live


Nem érvényes az a szavazólap, amelyet a szavazatszámláló bizottság nem pecsétel le a választópolgár jelenlétében. A szavazólapot tilos előre lebélyegezni, azt csak a választópolgár jelenlétében pecsételheti le, azaz "érvényesítheti" a bizottság egyik tagja. tovább »

09:07 | live

Orbán Viktor is leadta szavazatát

A választásra jogosultak 2,24 százaléka, 176 087 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 7 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »

09:00 | live

Miskolcon 7 óráig 1212 fő szavazott, 2,11%-os részvételi arány

08:58 | live

Részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 7 óráig: 2,09 százalék, 10 920 szavazó.
08:22 | live


A választásra jogosultak 2,24 százaléka, 176 087 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 7 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. tovább »

08:21 | live


A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 2,24 százaléka adta le szavazatát. tovább »
08:08 | live

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, az országgyűlési választással egy időben. tovább »
08:07 | live


Szavazni kizárólag a személyazonosság, valamint a lakcím vagy a személyi azonosító (személyi szám) igazolása után lehet a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson az ország 10 285 szavazókörében reggel 6 és este 7 óra között. tovább »

08:05 | live


Reggel 6 órakor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elkezdődött a parlamenti választás. tovább »

08:04 | live


A szavazás megkezdése előtt valamennyi urnát az első választó jelenlétében zárja le a szavazatszámláló bizottság a vasárnapi országgyűlési voksoláson, az összes szavazókörben. tovább »

08:01 | live

Lehóczki László és felesége érkezett elsőként szavazni Miskolcon, a Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolába.
07:52 | live


Borsod-Abaúj-Zemplén - Vasárnap lesznek a parlamenti választások. Országos pártlistára és egyéni képviselő­jelöltekre szavazunk. A vasárnapi eseményekről az urnanyitástól kezdődően élő tudósítást olvashatnak a Borsod Online-on. tovább »

07:48 | live


Az utolsó órákban 30 ezren, összesen mintegy 200 ezren jelentkeztek át szavazni a lakóhelyüktől eltérő településre vagy fővárosi szavazókerületbe a vasárnapi országgyűlési választásra – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. tovább »
07:48 | live


Megkezdődött az amerikai földrész magyar külképviseletein az országgyűlési képviselők választása helyi idő szerint szombat délelőtt. Összesen 3161-en voksolhatnak Amerikában. tovább »

07:48 | liveTöbb mint kétszázezren nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen voksolnak vasárnap az országgyűlési képviselő-választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n szombat reggel közzétett adatokból. Négy évvel ezelőtt 128 ezren szavaztak a lakóhelyüktől eltérő magyarországi településen. tovább »

07:47 | live


Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ. tovább »
07:45 | live


Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országgyűlési képviselő-választáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés - közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap reggel 7 óra előtt az MTI-vel. (MTI Fotó: Balázs Attila) tovább »
Harsány.
BOON.HU


hirdetés