Az eredmények folyamatosak Harsányban

A harsányi katolikus templom
A harsányi katolikus templom - © Fotó: szentferenckistestverei.hu
Harsány – Nagy ütemben zajlanak az egyházi fejlesztések Harsányban.

Harsány önkormányzata, az Egri Érsekség és a katolikus egyházközség többéves közös munkájának soron következő állomásaként Szabó Gergely polgármester, Kővári Ferenc Dávid katolikus plébános és a kivitelezők aláírták a katolikus templom statikai megerősítésének, a torony és a sekrestye felújításának kivitelezői szerződéseit.

A település önkormányzata rendszeresen támogatja a helyi egyházközségeket, jó kapcsolatot ápol mindkét felekezettel, melynek eredményei folyamatosan láthatóak.

Több fejlesztés

Az elmúlt évek során sikeres pályázatoknak köszönhetően megtörtént a katolikus templom melletti parkoló térkövezése, valamint egy drén-rendszer kialakítása a műemlék épület körül. Az önkormányzat elvégezte a templomokhoz vezető utak aszfaltozását és a csapadékvíz-elvezető árokrendszerek burkolását is.
A közös munka keretében a katolikus egyházközség pályázatot nyújtott be a ravatalozó állagromlásának megállítására, felújítására. A napokban pedig az önkormányzat támogatásával, önkéntes munka keretében, a templom parkolója új, virágokkal kirakott dísz­falat kapott. A református egyházközség az önkormányzattal szoros együttműködésben üzemfelújítást valósított meg a Magyar Református Szeretetszolgálat részére, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak jelenleg és folyamatban van a református temető átadása az egyházközség részére.

ÉMHarsány.
BOON.HU


hirdetés