Harsány gyógyító ereje, a sópince

Akt.:
Harsány gyógyító ereje, a sópince
Harsány gyógyító ereje, a sópince
Harsány – Fazekas Sándor: “Kiemelten koncentrál a turisztikai fejlesztésekre a kormány.”


“A kormány településfejlesztési, vidékfejlesztési politikájának jó példája az a helyi termékekre alapozó, átgondolt turisztikai fejlesztés, amely itt, Harsányban megvalósult – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, miután megtekintette a település egészségturisztikai komplexumát, a sópincét.

Az agrártárca első embere szerint példa értékű az a program, amely a településen megvalósul: “a helyi értékeket őrzik, gyarapítják, egyaránt jelen van a gasztroturizmus, a lovas-turizmus, a gyógyászati turizmus, a start munkaprogramnak köszönhetően pedig a település – zöldségekből és sertéshúsból is – önellátóvá vált. Fazekas Sándor kiemelte: “mindez megélhetést jelent a harsányiaknak, és a helyben maradást is segíti. Reményét fejezte ki, hogy a példa sok követőre talál majd szerte az országban.
A miniszter úgy fogalmazott: “ezen a bükkaljai településen országosan is egyedülálló, a maga nemében páratlan látnivalók várják az ide érkezőket.”

Parajdi sóval…

Szabó Gergely, Harsány polgármestere elmondta, hogy az összesen 250 méter hosszú, 4 ágú egykori uradalmi pincéből kialakított sópince gyógyító ereje, a só egyenesen az erdélyi parajdi sóbányából érkezett. A parajdi só jótékony tulajdonságai évszázadok óta vonzzák a gyógyulni, pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A Harsányi Sópince fertőtlenítő hatású levegője tisztítja a tüdőt, kiválóan alkalmas az asztma és más légúti betegségek gyógyítására, megelőzésére. A tágas pinceágban lévő játszótér teszi a gyerekek számára vonzóvá, különlegessé ezt a varázslatos, földalatti világot. A pince fölött középkori jellegű, terméskőből kirakott borház található.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s