Harry ideális célpont Irakban – fülei nélkül térhet vissza Nagy-Britanniába

Már várják Harry herceget az iraki felkelők – ismerte el az Observer című vasárnapi londoni lap szerint a brit védelmi minisztérium. Az újság úgy tudja, hogy az iraki hadurak már kiosztották a herceg fotóját katonáik között és állítólag beépített embereik is vannak a brit hadseregben. Az iraki lázadók célja a trónörökös elrablása, de ha ez […]

Már várják Harry herceget az iraki felkelők – ismerte el az Observer című vasárnapi londoni lap szerint a brit védelmi minisztérium. Az újság úgy tudja, hogy az iraki hadurak már kiosztották a herceg fotóját katonáik között és állítólag beépített embereik is vannak a brit hadseregben.

Az iraki lázadók célja a trónörökös elrablása, de ha ez nem sikerül, merényletet próbálnak majd megkísérelni Harry ellen – írja az Observer. A minisztérium ugyanakkor nem hajlandó elállni eredeti célkitűzésétől, hogy Maysan tartományba küldje a trónörököst: ezen a területen egyre több brit katona veszti életét.

A síita Mehdi-hadsereg egyik parancsnoka, Abu Zaid az Observernek elmondta, hogy “nagyvonalúbbak lesznek a herceggel, mint általában a katonákkal, hiszen visszamehet majd a nagymamihoz – igaz, fülek nélkül”.

Károly herceg fia, a hadnagyi rangot viselő Harry a Sandhurst katonai akadémián tanult. A brit trónöröklési rendben harmadik herceg egy 12 fős, páncélozott felderítő egység parancsnoka, ezredét május végén vagy június elején vezénylik át Irakba 6 hónapos bevetésre.Sporthírek