Harry hercegi hadnagynak nem tetszett a kincstárri felszerelés, jobbat vásárolt magának

Harry brit herceg kénytelen volt megvenni felszerelése egyes darabjait az iraki bevetéshez, mivel a hadsereg által kiadott holmik nem voltak megfelelőek, állítja a News of the World című brit bulvárlap. A lap szerint a brit trónörökösi rangsorban harmadik helyen álló Harry több mint ezer fontot (400 ezer forintot) költött arra a tíz felszerelési tárgyra, amely […]

Harry brit herceg kénytelen volt megvenni felszerelése egyes darabjait az iraki bevetéshez, mivel a hadsereg által kiadott holmik nem voltak megfelelőek, állítja a News of the World című brit bulvárlap.

A lap szerint a brit trónörökösi rangsorban harmadik helyen álló Harry több mint ezer fontot (400 ezer forintot) költött arra a tíz felszerelési tárgyra, amely alapvető lesz a májusi kiküldetésnél.

A 22 éves herceg olyan holmikra tett szert, mint egy hálózsák, a tájékozódást megkönnyítő globális helymeghatározó rendszer (GPS), szerelőkés, speciális védőszemüveg és sivatagi bakancs, hevederek, valamint meleg alsónemű. A legdrágább tárgy Harry arzenáljában a 225 fontért (90 ezer ft) megvásárolt védősisak.

Károly herceg kisebbik fia májusban indul Irakba, ahol egy 12 fős páncélozott felderítő egység parancsnoka lesz. Harry tavaly végezte el a Sandhurst katonatiszti főiskolát és hadnagyi rangot szerzett.