Friss hírek

2008.09.05. 05:53

Rátalált 5 éve "elhamvasztott" apjára egy tévéműsorban

<p>Halottnak hitt apjával találkozott egy férfi Nagy-Britanniában. A brit média híradásai szerint az apának 8 éve veszett nyoma. 2003-ban a rendőrség talált egy holttestet, amelyről egy halottkém azt állapította meg, hogy az elveszett apáé. A földi maradványokat elhamvasztották. Áprilisban azonban egy tévéműsorban felbukkant a 71 éves férfi, aki 5 évvel a temetése után találkozhatott a fiával. Kiderült: az apának azért veszett nyoma annak idején, mert emlékezetkiesése miatt nem talált haza. A rendőrség elismerte, hogy hibáztak, a halottkémet pedig elbocsátották.</p>

A BBC információi szerint John Renahan édesapja, John Delaney 2000-ben tűnt el, amikor memóriazavarai miatt körbe-körbe bolyongott Oldham városában. Miután még a nevét sem tudta megmondani, a hatóságok elnevezték David Harris-nek, és elhelyezték egy időskorúaknak fenntartott gondozóintézetben, ott töltötte az utóbbi 8 évet.

Eltűnése után három évvel, 2003-ban a brit rendőrség egy olyan bomlófélben lévő hullát talált, amelyre illett az eltűnt apa személyleírása és kórtörténete. Miután a halottkém azt állította, hogy az elhunyt John Delaney, a hullát elhamvasztották, és eltemették.

A Sky News híradása szerint öt évvel a temetés után, idén áprilisban John Renahan egy eltűnt emberek felkutatását segítő tévéműsorban ismét megpillantotta édesapját. Először a műsor szerkesztőinek, majd a rendőrségnek is szólt, hogy a bemutatott férfi az ő halottnak hitt apja, aki egyébként időközben amnéziás lett.

A brit rendőrség közleménye szerint a tévedésért a halottkém a felelős, akit azóta már elbocsátottak állásából. A hivatalos tájékoztatás szerint az eset idején még nem alkalmaztak rutinszerűen DNS-vizsgálatot. Az ügyet kezelő rendőrtiszt azóta nyugdíjba vonult. A 2003-ban elhamvasztott ismeretlen férfi személyazonosságának kiderítésére pedig vizsgálatot indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!