Háromszoros eredményt vár 2007-re a Paksi Atomerőmű

A Paksi Atomerőmű azt tervezi, hogy tavalyi adózás előtti nyereségének közel háromszorosát, 7,6 milliárd forintot ér el 2007-ben – határozott pénteken a társaság közgyűlése. Az országban továbbra is a legolcsóbb villamos energiát előálító erőmű idénre 13.228 gigawattórányi villamosenergia értékesítését garantálja.

Elfogadta a 2,7 milliárd forintos adózás előtti eredményt a Paksi Atomerőmű a 2006-os évéről a társaság pénteki közgyűlése. A 2007-es évre ugyanakkor 7,6 milliárd forintos adózás előtti eredményt irányzott elő.
Döntöttek arról is, hogy a biztonság érdekében teljesen be kell fejezni a 2. blokk 1. számú aknájának helyreállítási munkáit.
Folytatni fogják a tavaly megkezdett hatékonyságjavító programot, amely kapcsolódik a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) középtávú stratégiájához. A közgyűlés döntött az alapszabály módosításáról is az “elismert vállalatcsoportra” vonatkozó új szabályozással összhangban. Ennek értelmében az MVM Zrt. mint uralkodó tag, a Paksi Atomerőmű Zrt. pedig mint ellenőrzött társaság működik egységes üzleti célok eléréséért az elismert vállalatcsoportban.