Életstílus

2016.10.24. 15:49

Hátborzongató: Évek óta érintetlenül áll az elhagyatott ravatalozó

Lélegzetelállító és hátborzongató fotókat készítettek abban az elhagyatott ravatalozóban, ami évek óta érintetlenül áll a floridai Jackonville-ben.

Lélegzetelállító és hátborzongató fotókat készítettek abban az elhagyatott ravatalozóban, ami évek óta érintetlenül áll a floridai Jackonville-ben.

Calvin Oakot tuberkolózissal diagnosztizálták 1851-ben, az orvosok 6 hónapot adtak neki. Ám a férfi ahelyett, hogy már élve eltemette volna magát, úgy döntött, hogy Jackonsville-be költözik Vermontból, bízva abban, hogy jót tesz neki a floridai napsütés. Így is lett: Calvin Oak 6 hónap helyett még 30 évet élt, s közben a város egyik legsikeresebb üzletemberévé vált. Ő építette a város első gyárát, ahol fegyvereket, puskacsöveket és töltényeket készítettek. De volt neki egy jól menő ékszerüzlete is a belvárosban. 1856-ban a fiával együtt temetkezési vállalatot alapított, amit halála után fia, Byron vett át, és vezetett tovább Moulton & Kyle Ravatalozó néven.

1914-ben egy helyi építészeti céget bíztak meg azzal, hogy tervezzenek egy kétemeletes épületet a West Union utcában. Ebbe a házba költözött be és itt működött majd egy évszázadon át ravatalozó, melyből végül 2013-ban telepítették át a céget egy modernebb eszközökkel rendelkező épületbe. A régi ravatalozó azóta is elhagyatottan áll, kitéve az időnként zordra forduló floridai időjárásnak. Az áramot még mindig nem kapcsolták ki. A tető már több helyen is megsérült, a beázások miatt a ház egyre csak pusztul, sok helyen penészesek a falak, és lepergett a festék.


Seph Lawless fotósnak van egy különleges hobbija: olyan kísérteties házakat fényképez, ahova épeszű embernek meg sem fordulna a fejében, hogy beteszi a lábát. Pár éve körbejárta az Egyesült Államokat, lefotózott 13 vérfagyasztó épületet, és összegyűjtötte a hozzájuk kapcsolódó legendákat, amiket a helyiektől szerzett be. Nem biztos, hogy mindegyik pontosan úgy történt, ahogy ők állítják, de az is pont elég, ha az elbeszéléseknek csak a fele igaz.

Összegyűjtöttünk pár hátborzongató fotót magára hagyott épületekről, melyekben pezsgett az élet egykoron. Garantált a borzongás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!