Háromszázan ünnepelték az egyesületet Kazincbarcikán

Akt.:
11. Esélyegyenlőségi Nap Kazincbarcikán
11. Esélyegyenlőségi Nap Kazincbarcikán - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – Óriási érdeklődés mellett és hangos sikerrel zajlott le a 11. Esélyegyenlőségi Nap szombaton.

Zsúfolásig megtelt a rendezvény helyszíne, több mint háromszázan ünnepelték együtt a húsz éves Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületét (KME). Az Esélyegyenlőségi Napon ott volt Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke, továbbá megyei és helyi társszervezeteket vezetői, képviselői.

Szakmai díj az elnöknek

Napjainkban – az egykor az elnök lakásának nappalijában megalakult – KME kazincbarcikai központtal működik, de hetvenhat településen van jelen. Külön csoportjuk van Ormosbányán, Bánhorvátiban és Edelényben, s így összességében közel kétezres taglétszámmal rendelkeznek.

Kovács Ágnes MEOSZ-­elnök köszöntőjében épp ezt a szé­les körű és kiemelkedő érdekképviseleti munkát méltatta; kiemelve az egyesület vezetőjének, elnökségének, munkatársainak és önkénteseinek példaértékű tevékenységét. Köszöntőjét követően egy országos szakmai díjat nyújtott át az egyesület elnökének. Tomkóné Kiss Mária eddig végzett kiemelkedő, példaértékű és áldozatos tevékenységéért az „Ember az emberért” díj „Ezüst” fokozatát kapta a tagok vastapsával kísérve.

Klimon István alpolgármester is szólt a megjelentekhez; mint mondta, fontos része a város életének ez a közösség, és a kiemelkedő érdekképviseleti munkát végző KME. Külön megköszönte az elnök és munkatársainak tevékenységét.

Több tucat fellépő

Az Esélyegyenlőségi Nap 2004-ben indult útjára Kazincbarcikán, és az eltelt tíz év alatt a szervezők több tucat fellépővel színesítették az eseményt. A tizenegyedik alkalommal felléptek a Sólyom Attila által vezetett sajószentpéteri Free­dance-2008 TSE aprócska-nagyobb táncosai, majd a már törzsvendégnek számító Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes csalt könnyeket a résztvevők szemébe. A csapat vezetőjük elvesztése után először lépett fel Kazincbarcikán, és különleges produkciójukkal meghatottak mindenkit. Az egykori Rising Staros Peter Srámek szinte „felrobbantotta” a csarnokot. De Balázs Pali és zenészbarátai is hasonló sikert arattak. Mellettük a Pácz házaspár népi játszóháza, gépjármű-bemutató és a hagyományosnak számító tombolasorsolás egészítette még ki a 11. Esélyegyenlőségi Nap programját.

ÉM-GJ


11. Esélyegyenlőségi Nap – Díjazottak

A rendezvényen Díszoklevél elismerésben részesültek

Alapítótagok:

  • Jakab Józsefné, Kórik Krisztina, Szabó László, Tomkó János és Tomkóné Kiss Mária

Munkatársak:

  • Almási Tibor, Cselei Sándorné, Dr. Eke István, Hegyi Annamária, Kersák Lászlóné, Keszler László, Kovács Andrásné, Pácz Jánosné, Pásztor Györgyné, Sári István, Stein Éva, Szabados Lászlóné, Szabó Réka és Varga Gáborné.
hirdetés


hirdet�s