Háromszáz embert csaptak be az internetes csalók

Az eddigi adatok szerint 300 embert csaptak be internetes csalók, akik 2010 eleje óta kínáltak eladásra különböző használati tárgyakat egy internetes oldalon.

A csalókat még az év elején egy férfi jelentette fel, aki fizetett egy meghirdetett notebook-ért, de azt nem kapta meg. A rendőrök szerint a csalók hárman voltak, ketten előzetesben vannak, a harmadik szabadlábon védekezhet. A rendőrök most azok jelentkezését várják, akiket hasonló módon becsaptak az internetes csalók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint pénteki 2010. elején egy férfi tett feljelentést, mert becsapták az interneten. Egy hirdetési oldalon kínált notebook-ot vett meg, átutalással fizetett, de a számítástechnikai eszközt nem kapta meg. A nyomozók azóta kiderítették, hogy kilenc bankszámlán, kis tételekben összesen több millió forintot fizetett be körülbelül 300 ember, akik hasonló hirdetésekre jelentkeztek. Beazonosították a hirdetéseket feladó csoportot is, összesen három embert. Kettőjüket el is fogták, ők már előzetesben vannak, harmadik társuk szabadlábon védekezik.

A BRFK most azok jelentkezését várja, akik az elmúlt két évben interneten megjelent apróhirdetés alapján számítástechnikai termékek, laptopok, notebookok, illetve játékkonzolok ellenértékeként pénzt utaltak át különböző bankszámlákra úgy, hogy utána az árut nem kapták meg.

A csalók áldozatai a 06-1-407-8455-es telefon 56-172-es mellékén, illetve névtelenül a telefontanú ingyenes, 06-80-555-111-es számán, vagy a 107es vagy a 112-es központi segélyhívók valamelyikén jelentkezhetnek.
– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés


hirdet�s