Háromnapos Ferenc-napi búcsú a Bakáts téren

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg hétvégén a Ferenc-napi búcsút a budapesti Bakáts téren és környékén. A pénteken délután kezdődő és vasárnap késő estig tartó rendezvényen fellép többek között Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, valamint koncertet ad a Garabonciás Együttes és a Lucky Boys zenekar. A Ferenc-napi búcsú kísérőrendezvénye ebben az évben a Gyerek ARC Kiállítás ás az Utcaszínházak Fesztiválja is.

A Ferenc-napi búcsú ebben az évben több rendhagyó programmal is várja az érdeklődőket. Az egyik ilyen, az 1. Gyerek ARC kiállítás. Az idén először “Legjobb dolog a világon” címmel meghirdetett Gyerek ARC pályázatra beérkezett 700 alkotásból az ötven legjobbnak ítélt munkát láthatja majd a közönség a Bakáts téren. Az ünnepélyes eredményhirdetés szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik. A kiállított plakátokat október 19-ig nézhetik meg az érdeklődők a Bakáts téren – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Virág Zsuzsa, a Ráday Kultucca programigazgatója.

A rendezvény könnyűzenei koncertjei mellett operettmuzsikát is meghallgathat a közönség. Szombat este a Nemzeti Ifjúsági Rajkó Zenekar és a Talentum Tánckar számít a közönség figyelmére.

A búcsú kísérőrendezvénye az Utcaszínházak Fesztiválja is, ahol a szervezők ígérete szerint vásári komédiákat mutatnak be a fellépők.

A rendezvényről a www.kultucca.hu oldalon található még több információ.