Hárommillió forintos versenyzongorát kap a devecseri zeneiskola

Több mint 3 millió forint értékű versenyzongorát kaptak a vörösiszap sújtotta devecseri zeneiskola diákjai. A hónapok óta hiányzó hangszert a Magyar Vöröskereszt és egy könyvelőiroda ügyfeleinek és munkatársainak adományából pótolták.

A devecseri zeneiskola diákjai a tavalyi vörösiszap-katasztrófa következtében elveszítették hangszereik nagy részét, így veszélybe került az oktatás az intézményben. A diákoknak egy versenyzongorára volt a legnagyobb szükségük. A hónapok óta hiányzó hangszert hétfőn adta át az iskola diákjainak a könyvelőiroda tulajdonosa és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

A Magyar Vöröskereszt vörösiszap-katasztrófaszámlájára eddig csaknem 400 millió forint érkezett, ebből 206 millió forint a 1749-es segélyvonal segítségével gyűlt össze. A beérkezett adományok több mint felét már felhasználta a szervezet.

Az idén 130 éves segélyszervezet több mint 1400 háztartási gépet, 285 darab televíziót juttatott el a károsult családoknak, a devecseri betegellátást pedig egy 8 millió forintos defibrillátorral ellátott EKG-berendezéssel segítette. Száz családnak osztott tűzifát és 11 család ingatlanvásárlását is segíti. A tervek szerint ez a szám bővül még – tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt a Független Hírügynökséget.