Három városban épült „Science”. Működnek?

Akt.:
Miskolc – Megépülhet-e a Science Múzeum Miskolcon: a kérdést többször is feltettük az elmúlt hetekben. A projekt rajta van az úgynevezett késedelmes projektek listáján (azon, amely a kormány honlapján olvasható, mert kockázatosnak ítélik abból a szempontból, hogy lezárható-e az év végéig), a miskolci önkormányzat mindenesetre lapunknak azt nyilatkozta: azon vannak, hogy a projekt elkészüljön.

A kormány honlapján még március vége szerepel befejezési határidőként, de mint megtudtuk, az időpontot kitolták november 30-ig. Az egyetemi fűtőmű kapcsán az önkormányzat nem nyilatkozik, így nem tudtuk meg, hol tart jelenleg a beruházás, s mi hiányzik még ahhoz, hogy át tudják adni.

A Science Múzeum az egyetem melletti fűtőműből épül. 1 milliárd 680 millió forint támogatást nyert rá a város az uniótól a TIOP Agora pólus pályázatán. A megvalósítása nem egyedi ötlet volt (erről ír az Agorán Görömbölyi László levelezőnk), a pályázatot 2008-ban hirdették meg, s az öt kiemelt nagyváros közül négy (Debrecen, Szeged, Miskolc és Győr) pályázhatott rá.

A másik három város „Science Múzeuma” azóta felépült. Megkerestük őket, s a tapasztalataikról érdeklődtünk. Részletek itt >>>

ÉM-HM