Három útfejlesztés munkálatai érnek össze

Akt.:
Esőben sem áll meg a munka
Esőben sem áll meg a munka - © Fotó: Horváth Imre
Hernádnémeti – Összeérnek az útfejlesztések Hernádnémetiben, és ennek köszönhetően a környező településeken is.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, ugyan a munkaterületet a Magyar Közút Zrt. már májusban átadta a kivitelezőnek, mégsem indult el a munka a Gesztely – Bőcs – Kesznyéten útszakaszon, amely részese az országos útfelújítási programnak.

Csak egyszerre

Az ok azonban egy pozitív dologban, újabb fejlesztésben gyökeredzik, ugyanis Hernádnémeti önkormányzata sikeresen pályázott önkormányzatok részére kiírt programban, ami a felújítással érintett 3607 jelű út Hernádnémeti átkelési szakaszán kerékpársáv hozzáépítését jelenti. A beruházáshoz a kivitelezőt közbeszerzésen kellett megtalálni, viszont a műszaki és pénzügyi szempontok miatt fontos volt a két kivitelezés összehangolása, így az útfejlesztést nem kezdték el. Pontosabban nem úgy, ahogy tervezték, hiszen Kesznyétenben már júniusban is dolgoztak a munkagépek és terítették az új útburkolatot.

Ugyanakkor egy harmadik útépítés is összekapcsolódott a másik kettővel, jelesül a Hernádnémeti és Tiszalúc közötti útvonal újraaszfaltozása, amelyet az elmúlt hetekben szintén elkészítettek. A napokban aztán elkezdtek dolgozni a tiszalúci csomóponttól Hernádkak felé haladva, mint azt dr. Orosz Zsolttól, Hernádnémeti polgármesterétől megtudtuk, a kerékpárút munkálatai indultak el. Az út szélén a megfelelő aládolgozás után bitument terítenek a leendő kerékpárút szélességében, így azt az úttesttel együtt tudja majd aszfaltozni a kivitelező az útfejlesztésnél. Ahol szükség van rá, ott alá is csövezik a kerékpárutat a csapadékvíz-elvezetéshez. Ezzel a munkával augusztus közepén végeznek előreláthatóan, és akkor indulhat el az útaszfaltozás.

ÉM-HI


Egyelőre az előkészítő munka folyik a forgalmas kereszteződésben
Sajószentpéter - Forgalomkorlátozás még nincs, de már dolgoznak az új sajószentpéteri körforgalom kialakításán. Jövő héten kezdődnek a komolyabb bontási munkák a Sajószentpéteren épülő új körforgalomnál. Előkészítő munkálatokkal vette kezdetét szerdán a 26-os és 27-es főutak keresztezésében, S...