Három új kapitány is lesz Budapesten

Három új kerületi kapitánya lesz Budapestnek két hét múlva. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint Tóth Gábor rendõr-fõkapitány február 15-ei hatállyal a VIII. kerületi kapitányság élére Plánk Róbertet, a II. kerületi kapitányság élére Bucsek Gábort tervezi kinevezni. Plánk Róbert jelenleg a VI. kerületet vezeti, õt Bartus Zoltán váltja, aki jelenleg a kelet-pesti bûnügyi régió vezetõje. Bucsek Gábor eddig a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bûnözés elleni fõosztályát irányította. Mindhárom kapitány-jelölt önkormányzati képviselõ testületi meghallgatása a héten várható.

Mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt: a Budapesti Nyomozó Ügyészség január 20-án tartott házkutatást a II. és VIII. kerületi kapitányságokon. Ezek után nem sokkal a kapitányok nyugdíjazásukat kérték. A rendõrség korábbi tájékoztatása szerint kapitányok megbízatását a budapesti fõkapitány, Tóth Gábor javaslatára Bencze József, országos rendõrfõkapitány vonta vissza indoklás nélkül, a pontos okokat azonban nem tudni.

Az ügyészség a II. kerületben sikkasztás, a VIII. kerületi kapitányság épületében pedig hivatali visszaélés gyanúja miatt tartott házkutatást, úgy tudni az ügyeknek még nincs gyanúsítottja.Sporthírek