Három pont: itt is, ott is jól jönne

Három pont: itt is, ott is jól jönne
Nem lehetett sokáig keseregni az MK-búcsú után, hiszen bajnoki mérkőzés következik a Diósgyőr számára. A piros-fehérek szombaton 16 órától a Tornyi Barnabás által irányított Tatabánya otthonában szerepelnek.

A kékek nincsenek valami jó pozícióban a táblázaton, sőt, kifejezetten rosszban, hiszen az utolsó előtti, 15. helyen állnak 26 pontjukkal. A pillanatnyi rangsorból az is kitűnik, hogy a középmezőny elég sűrű, s Farkasék mindössze négy egységre vannak a tizenharmadik Pécstől. Tehát: mindkét oldalon nagy szükség lenne a győzelemre.
– Nincs választási lehetőségünk, egyre kevesebb mérkőzés van hátra a bajnokságból, s ha el akarjuk kerülni a kiesést, márpedig el akarjuk, akkor hazai környezetben be kell gyűjtenünk a három pontot a DVTK ellen – fogalmazott Vámosi Csaba, a Komárom-Esztergom megyeiek védője, aki korábban három alkalommal is megfordult Diósgyőrben, összesen öt évet töltött az Andrássy úton.

Félre kell tenni

A 32. életévét taposó hórihorgas futballista látta a piros-fehérek mindkét Magyar Kupa-elődöntőjét, s szurkolt egykori együttesének: ,,Miskolcon sok barátom van,

A DVTK: eddigi tavasszal
Zalaegerszeg (i): 2-2
Sopron (o): 0-2
Pécs (i): 0-1
Paks (o): 2-1
Vasas (i): 2-2
Kaposvár (o): 1-1
Vác (i): 0-1
Debrecen (o): 1-5
1 gy 3 d 4 v 6 pont

egyrészt ezért drukkoltam nekik, másrészt pedig azért, mert a Diósgyőr nagyon régen szerepelt kupadöntőben. Sajnáltam, hogy nem jött össze… Voltak jobb és rosszabb periódusaim a DVTK-nál, s különös érzés lesz régi klubom ellen pályára lépni, de ez most nem számít, mindent félre kell tennünk. Remek csapatnak tartjuk a Diósgyőrt, előre játékban elég jók, ám hátul talán sebezhetőek.”
A látogatóknál a Debrecenben sérülés miatt lecserélt Douva talán ott lehet Csank János kezdőcsapatában, a maródi Kerényi és Elek visszatérésére viszont még várni kell.