Három pont a boldogsághoz

Három pont a boldogsághoz
Furcsának tűnt, de egy-két futam leforgása után a szurkolók is megszokták a látványt: a Skoda Octavia WRC után Szabó Gergő egy N csoportos Mitsubishiben.

Mi más, természetesen az anyagiak játszottak szerepet abban, hogy 2005-ben Gergő egy “kisebb” autóra váltott. Az N-es mezőnyben Botkáékkal, majd Maticsékkel nagy harcot vívott az idény eddigi futamain és talán az esélyeknek megfelelően vezeti is az N csoportot és az N/4-es géposztályt. A szezonzáró Zemplén Rallyn sem kell sietnie, ugyanis a többi rivális eredményétől függetlenül elég három pontot szereznie, hogy megnyerje a magyar bajnokságot a már említett kategóriában.

– Az adott lehetőségekből próbáltuk kihozni a maximumot – mondta Szabó Gergő. – Így a zárás előtt úgy érzem, hogy nagy hiba volt elvesztegetni a két murvás versenyt, mert akkor az utolsó viadaltól függetlenül már bajnokok lennénk. Idén voltunk a pokolban, de többet a mennyben, úgyhogy elégedett leszek, ha taktikus versenyzéssel, megszerezzük azokat a pontokat, amely a végső sikerhez kell számunkra. Tudjuk, hogy nem kell sietnünk, oda fogunk figyelni a különleges hangulatú évadzárón. Bízom benne, hogy csakúgy, mint eddig, most is hibátlan autót kapunk a Pacottitól. Idáig nem volt komolyabb műszaki problémánk a géppel, amikor kétszer kiestünk, akkor én hibáztam.

Természetesen Szabó Gergő is visszavágyik a legjobbak közé, vagyis minden álma, hogy rövid időn belül visszaüljön egy WRC-be. A pilóta bevallása szerint jelenleg erre kevés az esély, hiszen a támogatókért egyre jobban meg kell küzdeni és még elképzelhető, hogy ez is kevés.

– Sajnos a szponzorok száma nemhogy nőne, hanem sokkal inkább még fogy is – folytatta Szabó Gergő. – Persze mindent megteszünk azért, hogy előteremtsük az anyagiakat, de én már nem hiszek a csodában, ezért vélhetően az N csoport a realitás 2006-ban is. Bár most még nem akarok előre tekinteni, hiszen elsődleges, hogy bajnokok legyünk. Tízen egynéhány éve versenyzem a rallysportban és eddig csak egyszer, még régen a Golffal végeztünk az élen. Most az N-es elsőség kárpótolna minket és azt is igazolná, hogy helyünk van még ebben a mezőnyben.