Három órát kell várakozni Röszkénél

Három órát kell várakozniuk szombat reggel a Szerbiába tartó autósoknak a röszkei határátkelőnél. Péntek délutántól folyamatosan nőtt a várakozási idő az átkelőnél, ráadásul a belépő forgalomnak még többet kell várni, itt a szerb ellenőrzésekkel együtt összesen négy óra a várakozási idő – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök továbbra is azt javasolják a Szerbiába utazóknak vagy az onnan érkezőknek, hogy válasszák inkább a tompai, illetve a szerb és magyar állampolgárok a reggel nyolc és délután hat óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt. Jelenleg egyik átkelőnél sincs várakozási idő.

Az elmúlt hetekben hétvégenként folyamatosan alakult ki kisebb-nagyobb dugó a Nyugat-Európából szabadságra hazatérő török és szerb vendégmunkások miatt a röszkei átkelőnél. Gyakran több órát kellett várni az autósoknak, múlt szombaton pedig kilométeres kocsisorok és hatórás várakozási idő alakult ki. A torlódások miatt a csongrádi rendőrség több ezer szórólapot készítetett magyar, angol, német és szerb nyelven. Ezeken inkább a tompai átkelőt javasolják térképpel együtt és a határon valamint az M5-s benzinkútjain és pihenőin osztják szét. A felhívások egyébként különböző nyelveken a rádiókban is hallhatóak.

A magyar-horvát határon, Letenyénél zavartalan a forgalom és nincs várakozási idő – mondta a Független Hírügynökségnek Csizmazia Péter, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.