Három napot töltött a szabadban egy sérült brit a svájci Alpokban

Egy sérült brit hegymászó három éjszakát töltött a svájci Alpokban a szabadban, mire megtalálták, és kórházba vitték, közölték szerdán a hegyi mentők.

A 40-éves férfi szombaton sérült meg, amikor a ködben lezuhant egy 2300 méter magas helyről. A britnek amúgy sem volt megfelelő felszerelése, ráadásul többszörös törést is szenvedett, így a balesete után csak nagyon keveset tudott haladni naponta. Nappalonként a hóeséssel, éjszakánként a faggyal kellett megküzdenie.

Kedden vette őt észre egy turistacsoport, ez riasztotta a mentőket. A férfit egy kórház intenzív osztályán ápolják, már túl van az életveszélyen.

A mentők szerint a brit férfinak óriási szerencséje volt. Az időjáráshoz képest túl könnyen volt öltözve, és még mobiltelefon sem volt nála, amelyen segítséget kérhetett volna.

Egy hegymászó vasárnap hallotta a brit segélykiáltásait, szólt is a hegyi mentőknek, akik helikopterrel a keresésére indultak, de nem találták meg. Pedig – mint utóbb kiderült – a brit látta, ahogy elrepült felette a helikopter.