Három napig ezer fiatal segített ingyen

Három napon keresztül országszerte száznál több szociális akcióban vett részt mintegy ezer fiatal a hosszú hétvégén. A ” 72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű kampány során például játszótereket és épületeket újítottak fel, temetőket takarítottak ki, illegális szemétlerakókat számoltak fel és hajléktalanoknak osztottak ételt a 14 és 30 év közötti résztvevők.

Háromnapos szociális akciót szervezett a hosszú hétvégén az Ökumenikus Ifjúsági Iroda a történelmi egyházak kezdeményezésére. A “72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű kampány során március 16 és 18 között ezernél is több, 14 és 30 év közötti fiatal segített önként ott, ahol tudott. A résztvevők országszerte több mint száz szociális, környezetvédelmi és fejlesztéspolitikai programban vettek részt.

Debrecenben a három héttel ezelőtti paneltűzben megsérült lakások takarításában és helyreállításában működtek közre az önkéntesek a Fényesudvarban, emellett összeszedték a szemetet a főutcán, ételt osztottak a hajléktalanoknak és meglátogatták egy helyi idősotthon lakóit is – mondta el a Független Hírügynökségnek Kocsis Áron, a kampány debreceni koordinátora.

Az akció résztvevői Pécsen is hulladékot gyűjtöttek, műsort adtak és süteményt sütöttek egy idősek otthonában, felújítottak egy diáktábort Kővágószőlősön, valamint tartós élelmiszereket gyűjtöttek és ruhákat osztottak a rászorulóknak – tájékoztatott Bujbáczi Brigitta pécsi programkoordinátor.

A szegedi önkéntesek rendberakták a Felsővárosi óvoda kertjét és a Belvárosi temetőt, ellátogattak a fogyatékos fiatalok otthonába és a környékbeli idősekhez, valamint programot szerveztek a deszki tüdőgondozó intézet betegeinek, amelyben filmvetítés és ajándékkészítés is volt, emellett pedig bográcsozást szerveztek egy ifjúsági találkozó résztvevőinek – mondta el Pálfai Zoltán szegedi programkoordinátor.

A ” 72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű kampány vasárnap délután 6 órakor ér véget, és a legtöbb településen közös zárórendezvényt tartanak a résztvevő fiatalok.Sporthírek