Friss hírek

2009.09.29. 19:53

Nem fizet az egészségügyi tárca - szerintük még kétesélyes a parkolóhelyekkel kapcsolatos per

<p>Nincs fizetési kötelezettsége az egészségügyi tárcának, mert nem jogerõs a Fõvárosi Bíróság hétfõi döntése a parkolót illetõen - mondta egy más témában tartott sajtótájékoztatón Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfõn. Hozzátette: nem is gondolkodnak azon, hogyan fizetnének, mert szerinte a per még mindig kétesélyes. A tárcavezetõ szerint a jogvita nem a minisztérium, hanem a vagyonkezelõ és az önkormányzat között folyik, a tárca csak beavatkozó.</p>

Az V. kerületi Önkormányzat hétfõn elsõ fokon, nem jogerõsen nyert pert a Magyar Állammal szemben az Egészségügyi Minisztérium parkolójának ügyében. A Fõvárosi Bíróság elutasította a Magyar Állam 8 pontból álló kereseti kérelmét, amely szerint az Egészségügyi Minisztérium parkolója állami tulajdonban lenne.. A Fõvárosi Bíróság elsõfokú ítélete kimondja, a parkoló tulajdonjoga törvényesen került az V. kerületi Önkormányzathoz még 1991-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!