Három megyében, öt telephellyel

Három megyében, öt telephellyel
© Fotó: Ádám János
Miskolc – Gyógyászati segédeszközök a gyártástól a forgalmazásig, az egyedi méretvételtől a javításig: Rehab-Észak Kft.

Nem csoda, hogy Dobos János ügyvezető magáénak érzi a céget, hiszen a Rehab-Észak Kft. elődjénél, a Gyógyászati Segédeszköz Gyár miskolci fiókjánál kezdte ortopédiai műszerészként. Később fiókvezetőként dolgozott ugyanott. A kft. 1998-as megalakulása óta ő vezeti a céget, amely mára Észak-Magyarország egyik legnagyobb gyógyászati­segédeszköz-gyártója és -forgalmazója.

Mintegy negyven embert foglalkoztatnak a miskolci gyártó- és forgalmazóhelyen (folyamatosan keresnek ortopédiai műszerészeket), az egri és a balassagyarmati telephelyeken, valamint a szerencsi és az ózdi mintaboltokban.


Készül az egyedi talpbetét

Az ügyvezető elsőként a legújabb beszerzésüket mutatja meg a cég miskolci, megyei kórház melletti központjában. Elsőként a több mint tízezer érzékelővel ellátott járásanalizáló géppel büszkélkedik, amelyen a viccesen „láb­orvosnak” titulált Rácz Mihály végzi a járásanalizálást. A futópadon lépdelő fiatalember járását egy monitoron is követjük, a számítógépes értékek alapján készül majd el számára az egyedi talpbetét.

– Folyamatosan pályázunk, ennek köszönhető ez a berendezés is – mondja Dobos János. S miközben helyiségről helyiségre járunk, a kibővített épület tetején megpillantjuk a kétszer húsz kilowattos napelemrendszert is, amely jelentősen csökkenti az energiaköltséget.

Felülről nézve szinte felsorolhatatlan a kiállítótérben elhelyezett tárgyak sokasága. Látunk otthoni ápolást segítő eszközöket, többféle betegápoló ágyat, emelőszerkezeteket, tolókocsikat, ortopédiai, traumatológiai, sebészeti rehabilitációs eszközöket (bot, mankó, járókeret, aktív és passzív tolókocsi), kapaszkodókat, egyéb fürdőszobai kiegészítőket.

Az ügyvezető állítja, aki érintett, jól teszi, ha eljön hozzájuk szétnézni, mert sok olyasmivel is szolgálhatnak, aminek létezéséről sem feltétlenül tudnak a betegek és családtagjaik. Bepillantunk az egyedi eszközöket, fűzőket, művégtagokat előállító műhelyekbe és a varrodába is. Megtudjuk: az aktív protézisek összeállításában is jártasak. Van olyan páciensük is, aki az általuk készített aktív protézissel fut!


Nem a művégtag fut

– Ezeket viszont csak egyedi méltányosság alapján támogatja a társadalombiztosító – mondja.

Azonban nem rejti véka alá, hogy egy hatvan fölötti, cukorbeteg ember hiába is adna ki pénzt egy tízmilliós térdízületért: az aktív protézis aktív embernek kell; nem a művégtag fut, hanem az ember – hangsúlyozza.

Miért szeret itt dolgozni?

Rácz Mihály ortopédiai műszerész, járásanalizáló: A folyamatos fejlesztés révén a legkorszerűbb technológiákkal dolgozhatom.

Tőzsér Erika gyógyászati­segédeszköz-forgalmazó: Jól tudom alkalmazni a korábbi munkahelyemen, a rehabilitációs osztályon szerzett tapasztalataimat.

Pásztor Róbert ortopédiai műszerész mester: Szeretem, amit csinálok, jó, hogy önállóan tudok dolgozni, jó a közösség, szeretek bejárni.

Szalóczi Katalin


Számokban

Rehab-Észak Kft.

  • 3 megyében tevékenykedik
  • 10 év alatt megduplázta dolgozói létszámát
  • 2015-ben közel 40 millió forint értékben beruházott
hirdetés
hirdet�s