Három krokodil bébi látható szerdától az Állatkertben

Két évtized után ismét krokodil bébiket láthat a közönség a fővárosi Állatkertben – derül ki az intézmény szerdai közleményéből. A három kis nílusi krokodil fióka még július 2-án kelt ki a tojásból, és mostantól a Pálmaház egyik oldalszárnyában már meg is lehet tekinteni őket.

A közleményből kiderül az is, hogy azért nem született kis krokodil a 80-as ével óta a budapesti állatkertben, mert Öcsi a 40 éves hím krokodil hosszú éveken át magányosan élt. 2006 őszén viszont egy saját Krokodilházat és egy fiatalabb krokodil párt is kapott. A Bécsből érkezett nőstényt Panninak nevezték el. Az ő frigyük eredményeként keltek ki a kis krokodilok.

A közlemény szerint a három fióka nemét még nem tudni, így egyelőre nevet sem kaptak. A gondozók háromnaponta etetik őket, táplálékuk egyelőre apróhalból és rovarokból áll.

A nílusi krokodil nősténye a párzás után két hónappal a parti fövenybe, homokba ássa el tojásait, állatkerti körülmények között azonban a tojások kiköltése legtöbbször mesterséges úton történik. A krokodil fiókák három hónap elteltével kelnek ki a tojásból, hosszuk ekkor körülbelül 30 cm – áll a dokumentumban.