Három jó negyed bőven elég volt

DKSK
DKSK
Vasárnap Kecskeméten játszott bajnokit a DKSK NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata, amely egészpályás letámadással kezdte az összecsapást, sűrű cserélésekkel próbálta fárasztani a hazaiak mezőnyembereit.

A kezdőkön kívül már ekkor hárman lehetőséget kaptak. Gyors labdaszerzésekkel, pontos támadásbefejezéssel, valamint kemény védekezéssel tizenhat pontos előnyt szereztek. A csapatmunka dominált a látogatóknál, mindenki egyenlő arányban vette ki a részét a pontszerzésből.

A második negyedben több labdát eladtak Kellerék (számszerint tízet), elhamarkodott volt a támadásbefejezésük, melyek után a hazai megszerezték a védőlepettanókat, és gyors indítások révén tíz ponton belülre kerültek.

Határozott védekezés

A harmadik tíz percet hasonló elánnal kezdte a DKSK, mint magát a mérkőzést, nyolc percig mindössze két pontot engedélyeztek a KKC-nak. A miskolci hölgyek elkapták a ritmust, mint centerből, mint kívülről sikeresek voltak a dobások. Borecká két hármast vágott be egymás után, de sérülése után Tyler is elkapta a fonalat, így harminc fölé kúszott a különbség.

A befejező negyedben is határozottan védekezett a Diósgyőr, ezzel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, a kecskemétiek csak elvétve jutottak dobóhelyzetbe. A 35. percben Havasi Virágot is becserélte Tapodi Péter, a kezdő ötösből ebben az időszakban már elvétve volt csupán ember a diósgyőri oldalon. Ezért ezt a játékrészt csupán három ponttal hozta a DKSK, ám összességében a második negyedet leszámítva megérdemnelten nyertek ekkora különséggel is.

Jegyzőkönyv

Kecskeméti KC – DKSK Miskolc 47-75 (8-24, 15-6, 10-28, 14-17)

Kecskemét, 200 néző. V.: Kiss, Gál.
KKC: Caran (9/3), Szavercsenko (6), Diatta (8), Turóczi (2), VINCZE (11). Csere: Tordasi (-), Matovic (3), Medgyessy (4), Robinson (2), Demeter (2). Edző: Király Sándor.
DKSK: BRANTLOVA (17/3), Borecka (14/6), Fodor (8), Keller (10), Imbergerova (9). Csere: Tyler (7), KOVÁCS (9), Szávuly (1), Havasi (-). Edző: Tapodi Péter.

Mestermérleg
Király Sándor: – Ezt a meccset én buktam el, fejben nem készítettem fel a csapatot és ez mindig az edző hibája. Etikátlan, hogy Kiss játékvezető A-csoportos mérkőzést vezethet, amikor a lánya a BEAC játékosa.Tapodi Péter: – Hosszú idő után először sikerült a héten teljes kerettel edzenünk, ez három negyeden keresztül meg is látszódott a játékunkon.