Három hónapja nem működik a wc a győri vasútállomáson

Több mint három hónapja nem működik a wc a győri pályaudvaron. A MÁV november 30-án záratta be mert a rossz állapotban lévő helyiségbe hajléktalanok költöztek. A vasúttársaság azzal védekezik, hogy a felújításra pályázatot kell kiírni, és a procedúra sokáig tart.

A győri vasútállomáson, ahol naponta több ezren fordulnak meg éppen három hónapja nincs nyilvános illemhely. Az utasok háborognak, mert mindössze az egyik peronon felállított mobil wc-ket használhatják, ezeket azonban ritkán takarítják.

A vasúttársaság közbeszerzési eljárást írt ki az üzemeltetésre, de elsősorban olyan vállalkozóra bízná az illemhelyet, aki a felújításba is beszállna. A MÁV-nál arra hivatkoznak, hogy a pályázat átfutása hosszú, akár hónapokig is eltarthat. Kavalecz Imre szóvivő a Független Hírügynökségnek elmondta: a vasúttársaság csak úgy tudja felújítani az állomás wc-jét ha ezt közbeszerzési pályázaton meghirdeti vagy pedig a vállalkozó aki az üzemeltetést szívesen átvenné esetleg a felújításba is beszállna. Így valószínú, hogy az utasoknak a turista szezonban is maradnak a nem túl komfortos mobil wc-k Győrben.Sporthírek