Három hete nincs vezetékes ivóvíz Ács-Jegespusztán

Három hete lajtos kocsiból kapják az ivóvizet a Komárom-Esztergom megyei Ács- Jegespusztán élők. A régi kút a talajvízszint csökkenése miatt kiszáradt, az új pedig még nem üzemel.

A régi, ásott kút alján alig 10 centiméter víz van. Amióta kiszáradt, nincs vezetékes ivóvíz Ács-Jegespusztán. Az önkormányzat kétnaponta lajtos kocsival hozat 4 köbméter vizet, a településen élő 30 család, többségében idősek és gyerekek pedig kannában hordják azt haza.

Kutat is furattak, aminek a vízmintája jó volt, de ismeretlenek megrongálták. Valakik salak és tégladarabokat szórhattak bele, vagy valamiképpen ez került a kútba, ezért a szivattyú leégett és a kutat újra kellett furatni – mondta a Független Hírügynökségnek Csöbönyei Imre ácsi polgármester. Bár a helybeliek sejtik ki miatt nincs még mindig ivóvizük, a településről senki sem tett feljelentést a rongálás miatt.

A Független Hírügynökség érdeklődésére az ÁNTSZ által megbízott független laboratóriumban azt mondták, hogy hétfőn vettek mintát, aminek csütörtökön lesz meg az eredménye. Ha az jó, azt ígérték péntekre már újra vezetékes ivóvize lehet a településnek.