Három hét alatt 17 rablás Miskolcon

Három hét alatt 17 rablás Miskolcon
Miskolc – Szinte minden napra esik egy rablás júliusban, erről számolt be Dr. Pásztor Albert Miskolc rendőrkapitánya rendkívüli sajtótájékoztatóján csütörtök délelőtt.  

Részletesen ismertette, hogy miképpen támadtak meg az utcán elsősorban az éjszakai órákban Miskolc utcáin tartózkodó időseket és fiatlalokat. Bejelentette, hogy az elkövetők döntő többségét már elfogták.

Arra hívja fel azonban a figyelmet, hogy mindenki tegyen azért, hogy ne váljon áldozattá, aki pedig bárhol veszélyben érzi magát azonnal értesítse az ügyeleti rendőrség 107-es hívószámát. Legutóbbi – még megoldatlan – ügyként említette, hogy a hétvégén a Szentpéteri kapuban lévő benzinkutat rabolta ki valaki késsel, ez az elkövető még nincs meg.

Rámutatott azonban, hogy a bűnelészaporodást, ezeknek a cselekményeknek a durvulását a rendőrség egyedül nem tudja megoldani. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy önmagában a térfigyelő rendszer bővítése nem oldaná meg a problémát, ezeket általában nem a belvárosban és kamerák előtt történnek. Aggassztónak tartva leszögezte, hogy megjelent a bűnözők új generációja, azok a fiatalok, akikről már évekkel ezelőtt beszéltek, és felhívták a figyelmet arra, hogy néhány esztendőn belül a társadalom büntethető tagjaiva válnak, korábban ugyanis – kiskorúak lévén – nem lehetett őket büntetni.