Három halottja és négy sebesültje van a wisconsini lövöldözésnek a rendőrség szerint

Washington, 2012. október 21., vasárnap (MTI) – Három halottja és négy sebesültje van a wisconsini Milwaukee egyik külvárosi üzletközpontjánál, egy szépségszalonban kitört lövöldözésnek – közölte vasárnap a rendőrség.

A rendőrség szerint a gyilkosságok gyanúsítottja a 45 éves Radcliffe Franklin Haughton, aki sajtóértesülések szerint az Azana Day Spa szépségszalon egyik alkalmazottjának férje. Az áldozatok kilétét nem közölték.
A hatóságok a helyszínen egy házi készítésű bombát is találtak, amit a tűzszerészek vettek kezelésbe, valamint ráleltek Haughton gépkocsijára is.
A Fehér Ház közleménye szerint Barack Obama elnököt John Brennan, a terrorelhárításért felelős tanácsadója tájékoztatta az incidensről. Az elnök utasította a szövetségi hatóságokat, hogy támogassák a helyi rendőrség nyomozását. Az Obama házaspár a kommüniké szerint imádkozni fog az áldozatokért és a családtagjaikért.
A kórház szerint az életben maradt sebesültek állapota nem életveszélyes.
A Brookfield Square Mall bevásárlóközpont környékét a rendőrség lezárta és hajtóvadászatot indított az elkövető után. A tettes kézre kerítésében részt vesznek az Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Iroda (ATF) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is.
Idén ez volt már a második olyan lövöldözés Wisconsinban, amelyben több ember kapott lőtt sebet. Augusztus 5-én egy 40 éves fehér fajgyűlölő, Michael Page hat ember megölt, hármat pedig megsebesített egy Milwaukeetől délre található szikh templomnál.