Három férfit mentettek egy borospincéből Kazincbarcikánál

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Kazincbarcika, Méra – Méránál kisteherautó borult fel, egy ember sérült, a megyei katasztrófavédelem segítségével három férfit hoztak fel a borospincéből egy Kazincbarcikához közeli településen.

Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az elmúlt 24 óra történései kapcsán arról számolt be, hogy a volt egy jelentős műszaki mentősük a 3-as számú főútnál, Méránál, ahol egy kisteherautó lesodródott az útról és felborult. A műszaki mentést az encsi hivatásos tűzoltók hajtották végre: áramtalanítottak, a kerekeire állították a járművet, megszüntették az útakadályt, míg a mentők egy embert szállítottak kórházba.

Üveges Csaba, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa ugyan ezen időszak történéseiről azt mondta érdeklődésünkre: átlagos számú riasztásuk volt, amiből egyet emelt ki. Kazincbarcikához közeli kistelepülésen történt, hogy egy bejelentés szerint három férfi egy borospincét látogatott meg, ám egy idő után nem adtak magukról életjelet. A helyszínre három mentőautót riasztottak és a megyei katasztrófavédelem segítségével három férfit hoztak fel a borospincéből. Mindhárman könnyű szén-dioxid mérgezésre utaló tünetekkel lettek beszállítva a területileg illetékes sürgősségi osztályra.

– ÉM –