Három éve körözött bűnözőt fogtak el Budaörsön, toplistás bűnözőt Budapesten

Három éve körözött bűnözőt fogtak el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök pénteken, Budaörsön. A férfi 2007 óta bujkált, hogy ne kelljen letöltenie a korábban kiszabott börtönbüntetését. A fővárosi rendőrök pedig egy a Budapesti Rendőr-főkapitányság TOP 10-es listáján szereplő férfit fogtak el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint a 32 éves férfi 2007 óta bujkált, hogy ne kelljen letöltenie vagyon elleni bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetését. Ezen felül két másik elfogatási parancs is érvényben volt ellene, zaklatás, illetve csalás miatt. A megyei toplistán is szereplő bűnözőt a civil ruhás nyomozók egy budaörsi lakótelepen fogták el, ahol albérletben élt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szintén szombaton tájékoztatott arról, hogy pénteken ők is toplistás körözöttet fogtak el. A 41 éves férfire a célkörözési nyomozók és az akciósok egy józsefvárosi lakásban csaptak le. A férfit egyrészt magánlaksértés miatt kerestette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, másrészt a Fővárosi Bíróság is köröztette, mert nem vonult be a börtönbe, ahová embercsempészés miatt kellett volna mennie, jogerős ítélet alapján.