Három év az erőszakos legénynek

Jogerős ítéletet hirdetett a megyei bíróság dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntetőtanácsa egy erőszakos közösülés kísérletének ügyében. A tanács tagjai voltak Lengyelné dr. Katona Piroska, és dr. Fekete Magdolna.


Megváltoztatták
a minõsítést
A fellebbviteli tanács megváltoztatva
a minõsítést, szemérem elleni erõszak
büntettében találta bûnösnek a vádlottat.
Rámutatott arra, hogy amikor a sértett a súlyos bántalmazás
nyomán eszméletét vesztette, nem fejezte be a vádlott
a cselekményt, azonban az, hogy lemeztelenítette a sértettet,
megvalósította a szemérem elleni erõszakot.
A megyei bíróság az erõszakos közösüléstõl
való önkéntes elállásra és a sértett
meggondolatlan magaratására is figyelemmel 3 évre enyhítette
a vádlott büntetését.

A vádlott O.T. 2006. január 6-án egy kótaji presszóban szórakozott, majd a vele lévő lányt hazakísérte. Az este során beszélgettek, táncoltak, hiszen korábbról ismerték egymást. Amikor a lány szüleinek házához értek, úgy döntöttek, egy félre eső helyre mennek. Ott egy padon ültek, majd a lány a fiú ölébe ült, csókolóztak, és a vádlott akkor mondta a lánynak: szeretne közösülni vele. Ezt a lány megtagadta, és haza akart menni.

A vádlott azt mondta, tud egy rövidebb utat, és a sötét udvar felé irányította a lányt, majd egy kerítés állta útjukat. Ott a vádlott hátulról megragadta a sértettet, fölre rántotta, derekát, és fejét ütötte. Ráfeküdt, majd a lány nyakát megszorítva orrba verte.

A sértett elalélt, majd amikor visszanyerte eszméletét, megpróbálta lelökni magáról a fiút, az ismét megszorította a lány torkát, aki újra elájult. Amikor magához tért, már letolták a nadrágját, és eltépték a bugyiját, és a vádlott mellette térdelve kérdezgette a lánytól: mi történt?

Hazaindultak, és útközben találkoztak ismerősökkel, akiknek azt mondták, megtámadták a lányt. Ő nem mondta, hogy kísérője volt az, de súlyos sérülési miatt alighanem így próbálta elkerülni a további tortúrát.

Később megnevezte támadóját, aki végig tagadta, hogy ő ütötte volna meg a lányt. Állítása szerint nem volt fáradt, és visszaindult a szórakozóhelyre, ahol a sötétben sírást, nyüszítést hallott, odament és akkor látta, hogy a lány az…

A Városi bíróság által kiszabott első fokú halmazati büntetés ellen a védelem fellebbezett. Azt fenntartva javasolta a felmentést, illetve a 3 év 10 hónapos börtönbüntetés enyhítését. A főügyészség képviselője a helybenhagyást javasolta.

– Pusztai Sándor –