Három csapásra 28 millió forint értékű csempészcigit foglaltak le Szabolcsban

Több mint 28 millió forint értékben foglaltak le csempészett cigarettát a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt napokban. Az egyik “adagot” egy teherutó billenőplatóján, a másikat egy hamis rendszámmal ellátott autóval hozták be az országba, egy tízezer dobozból álló csomagot pedig eddig ismeretlenek hagytak hátra Tiszabecsnél. Mindhárom ügyben a vám- és pénzügyőrség nyomoz – tudta meg hétfőn a Független Hírügynökség Fülöp Gergelytől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A százados közlése szerint pénteken a rendőrök Sonkádon ellenőriztek egy teherautót, melynek billenőplatóján 35 ezer doboz, 20,5 millió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát találtak. A sofőrt és kísérőjét előállították. Nem sokkal később Botpaládon próbáltak ellenőrizni egy személyautót, de vezetője a rendőri jelzés ellenére elhajtott, ezért követni kezdték. Egy közeli földúton érték utol, ahol a jármű elakadt. A sofőrt elfogták, az autóból ötezer doboz – 3,1 millió forint értékű – cigaretta került elő. Az is kiderült, hogy az autóra egy forgalomból kivont kocsi rendszámát szerelték, így egyedi azonosító-jel meghamisításáért külön eljárás indul. Előző este csempészek után kutató kölcsei határrendészek Tiszabecs közelében tízezer doboz – csaknem ötmillió forint értékű cigarettát találtak hátrahagyva.

A lefoglalt dohányárut, a szállításhoz használt járműveket és a csempészéssel összefüggésben elfogott három magyar állampolgárt a rendőrök átadták az eljárás folytatására illetékes Vám és Pénzügyőrség regionális nyomozóhivatalának – tette hozzá a szóvivő.