Szaloniki

2019.12.11. 18:00

Ünnepi viziten Szalonikiben

Családtagjai és barátai születésnapi utazást szerveztek: a válogatott ifj. Korhut Mihályt köszöntötték.

A Korhut família ezer szállal kötődik Abaújszántóhoz. A kiváló védő, aki az Arisz Szaloniki játékosa, december 1-én töltötte be 31. életévét, ez alkalomból keresték fel: megnézték az Arisz–Lamia szuperligás meccsét is, amely 1–1-re végződött.

Győztes gólt szerzett

Id. Korhuth Mihály és Korhut János Abaújszántón születtek, és ott kezdtek el futballozni. János az Olefin SC-be került, az NB II.-ben játszott, az idősebb Mihály pedig a budapesti bajnokságban szerepelt. 1987-ben mindketten visszatértekw Abaújszántóra, ahol sikersorozatuk részeként 1993-ban bekerültek az NB III.-ba. Ifj. Korhut Mihály 1988. december 1-jén született, hétévesen Tiszaújvárosban kezdett focizni, tizennégy volt, amikor a Debreceni VSC-be került. Végigjárta a korosztályokat és kis kitérővel, már felnőttként, többszörös bajnok és kupagyőztes lett. 2015-ben az izraeli Beer Shevába igazolt, 2019 januárjától pedig Görögországban futballozik. Huszonkétszeres válogatott, az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn győztes gólt szerzett. Amikor ideje engedi, ellátogat Abaújszántóra, ahol nagymamáján kívül sok rokona él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!