Három a zempléni ring plusz egy a ráadás

Három a zempléni ring plusz egy a ráadás
Tokaj – Hernádbüd, Hollóháza és Tolcsva után Tokaj is beszáll a Zemplén Kupa amatőr rali-sorozatba. 

Március 18-án útjára indult a II. Zemplén Kupa 2007 amatőr rali-sorozat. Méghozzá egy teljesen új helyszínen.

Tokaj az új belépő

Tokaj is bejelentkezett a rendezők sorába – mondja Trembeczki István, a tolcsvai Tolcsva Ring tulajdonosa, a versenysorozat életre keltője. – Néhány éve egyszer már megpróbálkoztunk egy aszfaltos versennyel az Erdőhorváti és Komlóska közötti szakaszon a saját versenysorozatunkon belül és annak elég nagy sikere volt a nézők és a versenyzők körében is.

Most Tokaj belépésével egy aszfaltos pálya is került a Zemplén Kupába, így három murvás pálya mellett egy más talajon is kipróbálhatják magukat a versenyzők. Az első két versenyt és az utolsót rendezzük majd a Tokaj Ringen. Összesen így tizenkét futamból áll majd a II. Zemplén Kupa 2007 sorozata, mert természetesen mind a négy helyszínen három-három versenyt rendezünk és beiktattunk egy tartalék időpontot is arra az esetre, ha valamelyik pályán az időjárás miatt nem tudjuk valamelyik futamot lebonyolítani.

Négy pálya

A murvás sorozat természetesen idén is a hagyományoknak megfelelően Tolcsván kezdődik április utolsó napján, majd bekapcsolódik a hernádbüdi Tó Ring és a hollóházi Holló Ring is, ahol az idén nem lesz akadálya annak, hogy lebonyolítsák a futamokat.

Hat kategóriában nevezhetnek majd a versenyzők és az éves sorozatba annak az eredményeit számítják be, aki legalább nyolc versenyen rést vett. A szabályok minden pályán azonosak, egy verseny három futamból áll, a legrosszabb időt nem veszik figyelembe és a két jobb idő összesítése adja majd ki a kategóriánkénti végeredményt és az abszolút legjobb időt.
A következő verseny: Április 8. Tokaj Ring (Tokaj)

BG