Harmincnyolc illegális lerakatra bukkantak

Zöldkommandó akcióban
Zöldkommandó akcióban
Nyíregyháza – A Felső-Tisza-vidéki Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség koordinálta megyei zöldkommandó március 1-je óta kilencven ellenőrzést tartott, hét bírságot szabott ki. Zöldkommandó. Korábbi cikkeink gyűjteménye letölthető [.pdf – 47KB]

Megalakulása, március 1-je óta a Felső-Tisza-vidéki Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség koordinálásával a megyei zöldkommandó 90 ellenőrzést tartott a társhatóságokkal közösen és 38 illegálishulladéklerakatra bukkant – mondta a keddi sajtótájékoztatón az Áfonya utca (Borbánya) végén megtartott sajtótájékoztatón Csipkés József gazdasági igazgatóhelyettes.

Ugyanis e szép kertvárosi környezetben is „keletkezett” illegális szemétlerakat, immár másod ízben. A helybeliek elmondták: nem az itt lakók hordták ide a hulladékot, hanem autókkal szállították idegenek.
– A lerakót vállalkozók közreműködésével számoljuk fel – tette hozzá Csipkés József, aki elmondta még: hét esetben szabtak ki bírságot, 8 eljárás van folyamatban, s ha a „szeméttulajdonos” személye ismertté válik, komoly szankcióra számíthat.

Sok helyen találtak bontási törmeléket, ezért az építkezésekre fokozott figyelmet fordítanak. Ide tartozik még, hogy Vásárosnamény környékét megalakult a helyi zöldkommandó.

– Györke László –