Harmincnégy esztendő, háromezer mérkőzés

Kálmán Imre (középen) Pecze István jb-elnök (balról) és Fábián Mihály FIFA-kerettag társaságában.
Kálmán Imre (középen) Pecze István jb-elnök (balról) és Fábián Mihály FIFA-kerettag társaságában. - © Fotó: K.T.
Befejezte aktív játékvezetői pályafutását Kálmán Imre, akit az alkalomból megajándékoztak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség miskolci Vigadóban tartott díjkiosztó gáláján taps köszöntötte a 60 esztendős sajópüspöki sportembert, aki meghatottan emlékezett pályafutására.

– Harmincnégy idényt töltöttem a pályán – kezdte. – 1982-től 1984-ig voltam utánpótlás, majd 1984-től 1990-ig az országos keret tagja. Az NB II-ben százhuszonhat, az NB III-ban pedig kétszáz találkozót dirigáltam, azt viszont egyszerűen nem tudom, hogy hány megyei I. és II. osztályú mérkőzésen álltam a pálya közepén. Még a számoknál maradva: hosszú pályafutásom során összesen háromezer összecsapásra vezettem ki a csapatokat. Az NB I-es keretbe nem sikerült bekerülnöm, ez nem jött össze, mert „nagyon vidéki” voltam.

Jó érzésekkel

Kálmán Imre a különböző osztályokban és a klubok szavazatai alapján tizenkétszer érdemelte ki az Év játékvezetője címet. Legemlékezetesebb fellépésének a Nyíregyháza – Salgótarján NB II-es találkozót tartja, akkor csaknem telt ház előtt fújta a sípot. Szavai szerint „balhéja” nem volt, így igazán jó érzésekkel intett búcsút a szakmának. Helytállását átlagon felüli fizikai adottságának, elszántságának, játékszeretetének és szabályismeretének köszönhette. A sportágtól nem köszönt el végleg, ellenőrként folytatja.

ÉM-KT