Harmincmilliós kárt okoztak a tüntetők – RTL Klub

A csütörtök esti zavargások körülbelül 30 millió forintos kárt okoztak Budapesten. Több száz utcai szemetest, műanyag konténereket és majdnem 100, a bérházak udvaráról kirángatott kukát gyújtottak fel – számolt be az RTL Klub Híradója.

Az Állami Balett Intézet környékéről gyűjtötték össze azokat a deszkákat, amelyek később már lángoltak. Verók István VI. kerületi polgármester azt mondja, ha tudták volna, hogy a randalírozók mire használják majd a deszkákat, akkor se tudtak volna mit tenni.
A faanyagnak a célja az volt, hogy megvédje a járókelőket az épületről lepotyogó törmeléktől, tehát ha lebontásra kerül, akkor életveszélyt idéz elő – mondta Verók István VI. kerületi polgármester az RTL Klub Híradójának.

A csütörtök este legnagyobb vesztesei a szemetes voltak. Cseréjük több millió forintba kerül, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. összesen 18 milliót költött takarításra és a megrongált eszközök cseréjére. 5 telefonfülke sem bírta az ellenállást, használhatatlanok lettek, a kár nyolc millió forint.

Az V. kerületben is volt dolguk a tűzoltóknak, a kukák itt is a szemétbe kerültek. A kerületben néhány napja minden építőanyagot elszállítottak az utcákról, talán ennek köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

A kerület vagyonát ért kár nem haladja meg az egy millió forintot, ami nem tekinthető nagynak, leginkább a társasházak kukáiban keletkezett kár egyébként, ezeket a kukákat pénteken kivétel nélkül pótolni fogják -mondta Rogán Antal, a kerület polgármestere az RTL Klub Híradójának.

A csütörtök esti zavargások körülbelül 30 millió forintos kárt okoztak Budapesten. 650 utcai szemetest, 12 darab műanyag konténert és majdnem 100, a bérházak udvaráról kirángatott kukát gyújtottak fel.