Harmincmillió forintnyi dohányárut foglaltak le Borsodban

Miskolc, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Mintegy harmincmillió forint értékű dohányárut foglaltak le a pénzügyőrök közúti ellenőrzéskor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az ügyben érintetteket őrizetbe vették – közölte Horváth Tivadar, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megyei igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Miskolcon.

A pénzügyőr őrnagy elmondta: 35 ezer doboz, adójegy nélküli cigarettát és mintegy 25 ezer doboz, cigarettának megfelelő vágott dohányt foglaltak le szerdán néhány óra alatt három helyszínen, két olasz és egy magyar férfitól.

A három férfi más-más módon próbálta álcázni az illegális szállítmányt: az egyik olasz férfi gipszkartonlapok közepét kivágva alakított ki rejtekhelyet a cigarettának, a másik üléseknek álcázta a szállítmányt, a magyar férfi pedig szemeteszsákokba bújtatva fuvarozta az árut.

A lefoglalt dohányáru értéke mintegy 30 millió forint. A cigaretták kínai eredetűek, azt, hogy a vágott dohány honnan származik, még nem tudni.

A NAV orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a három férfi ellen, a cigarettát, a dohányt és az autókat lefoglalták, és mindhárom esetben jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak.

– MTI –