Harmincezer virág pompázik Encsen

Mónika télen a szobanövényeket gondozza
Mónika télen a szobanövényeket gondozza
Encs – Igaz, most tél közepe van, de aki már járt Encsen és éppen nyár volt, bizonyára észrevette a gyönyörű virágoktól pompázó parkokat, tereket.

Nem véletlen, hogy a Virágos Magyarországért környezetépítő verseny szakmai díját 2015-ben Encs nyerte el, az 5–10 ezer fős települések kategóriájában. A díjat nemrég vehette át Budapesten Szeles András, Encs polgármestere. Ő pedig karácsony előtt jutalommal köszönte meg a város rendjére és virágosítására ügyelő dolgozók munkáját. Közöttük Oraveczné Száraz Mónikáét is, aki az Encsi Városgazda Kft. csoportvezetője, „virágfelelőse”. Mónika most a városgazda szobanövényeit gondozza, de február végén már elkezdődik a felkészülés a nyári virágosításra.

Az Észak-Magyarországnak elmesélte, a tél végén már elkezdődik a virágmagok ültetése a fóliasátrakban. Ezekből palántákat nevelnek, de palántát vásárolnak is, melyeket májusban visznek ki a parkokba, terekre. Nem kevesebb mint 30 ezer palánta elültetéséről kell ilyenkor gondoskodniuk, a munkát 4–5 ember végzi. A város parkjai július végén a legszebbek, ekkor már minden virág teljes pompájában látható.

ÉM-HE
hirdetés


hirdet�s