Magyarország

2011.08.11. 14:55

Időjárás-jelentés: 23-27 fok várható

Budapest, 2011. augusztus 11., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2011. augusztus 11., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi és keleti részén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek hatására gyakran erősen felhős az ég, és több helyen alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul. Ugyanakkor a déli területek fölött anticiklon húzódik, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb, hűvösebb északi tájakon általában 17 és 23 fok között alakul, de a Brit-szigetek északi, valamint a Skandináv-félsziget nagy részén mindössze 10, 15 fokot mérnek. Igazi nyári idő van a Földközi- és a Fekete-tenger térségében, ahol a délutáni órákra többnyire 28, 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, délnyugat felől egyre melegebb, eleinte száraz, majd kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk.

 

Várható időjárás az ország területére péntek estig

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz idő után pénteken északon többször, másutt időnként erősen megnövekszik a felhőzet, emellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk. Sopron környékén délután, este egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de pénteken a Kisalföldön megélénkül, zivatar idején megerősödik a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23, 27 fok között alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!