Harminc fölött, anyukaként váltott szakmát és életet

Akt.:
Harminc fölött, anyukaként váltott szakmát és életet
A második gyerek után, 36 évesen döntött úgy Kerekesné Bozsó Beatrix, hogy teljesen új szakma felé veszi az irányt, és kitanulja a programozást. Már az új munkahelyén beszélhettünk vele!

Az eredendően közgazdász végzettségű Beatrix korábban a Miskolci Egyetemen oktatott, de dolgozott a magánszférában is termelési és minőségbiztosítási területen, mielőtt szülni ment. Ahogy kicsit már nagyobbak lettek a gyerekek, megfogalmazódott benne, hogy nem feltétlenül eredeti szakmáját kellene folytatnia. A Codecool miskolci oktatóközpontjába jelentkezett, ahol az intenzív 12 hónapos kurzus után 6 hónapra az evosofthoz került gyakorlatra. Az iskola elvégzésével teljes állásban tudott elhelyezkedni a cég miskolci irodájában, junior programozóként.

Beatrix a 2015-ben induló Codecool második évfolyamán tanult. Akkoriban még a frissen induló iskola nem rendelkezett végzősök referenciáival. „A miskolci alapítók egyikét ismertem korábbról, a szakmai múltja nekem garanciát jelentett, illetve az alapos felvételi procedúra is megalapozta a bizalmamat.” Ma már a Codecool elmondhatja magáról, hogy 100%-os a végzősök elhelyezkedési rátája, országszerte több tucat partnercégnél töltheti az ember a 6 hónapos gyakorlati időszakot, és akár ott, akár más cégnél garantált a végzés utáni elhelyezkedés.


Bozsó Beatrix

Noha korelnök voltam a Codecool tanulói között, lépést tudtam tartani a huszonévesekkel a programnyelvek elsajátításában. Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy ne féljen attól, hogy hány éves, sohasem késő, bátran fogjon bele valami újba!” Beatrix jó szívvel emlékszik vissza a Codecoolban töltött 12 hónapra és büszke, hogy tudta teljesíteni a követelményeket. „Valóban nem kell előzetes programozói ismeret, elég a szakma iránti érdeklődés és a nyelvtudás. Ugyanakkor kell némi állhatatosság és kitartás.” Beatrixnak sokat segített párja és a nagyszülők is. Esténként, amikor a két óvodáskorú gyereke már aludt, ő leült a gép elé, ha arra volt szükség. „Megterhelő volt, ugyanakkor az a fajta képzési megközelítés, ahogy a Codecoolban tanítanak, inspiráló és ösztönző.” Beatrix szerint a Codecoolban végzett junior fejlesztők alkalmasak arra, hogy idővel még feljebb lépjenek a későbbi munkahelyükön. „Megtanítanak tanulni, ezek a készségek később a munkahelyen is hasznosulnak.

A Codecool miskolci oktatóközpontjába ezen a linken lehet folyamatosan jelentkezni, a következő kurzusokra szeptember folyamán vannak a felvételik.

www.codecool.hu

– PR cikk –

Címkék: