Friss hírek

2008.12.10. 11:00

Megszűnik a volt baranyai főkapitány szerződése a rendészeti tárcánál

<p>Nem akar tovább a rendészeti tárcának dolgozni Lusztig Péter, a Zuschlag-ügyben is érintett, egykori baranyai rendőrfőkapitány. Lusztig Péter a Magyar Nemzet egy korábbi információja szerint tanácsadóként dolgozott a tárcánál.</p>

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye szerint "Dr. Lusztig Péter a napokban - más jellegű elfoglaltsága miatt - kérte az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy 2008. december 31-én lejáró szerződését ne hosszabbítsa meg. Draskovics Tibor a kérést elfogadta."

Az egykori Baranya megyei főkapitánynak köze van a Zuschlag-ügyhöz is. A volt szocialista politikus, Zuschlag János és társainak ügyében már többször is előkerült a volt főrendőr neve. Az egyik novemberi tárgyalási napon olyan beszélgetéseket játszottak le a tárgyalóteremben, amelyeket a bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó csalással vádolt Zuschlag és a negyedrendű vádlott, Őri András folytatott. Ezekből kiderült, hogy Zuschlag jó kapcsolatot ápolt a rendőrökkel. Erre korábban Lados István, Zuschlag egykori személyi titkára is utalt. Ő korábban elmondta, hogy Zuschlag egyeztetett is az ügyéről az akkor megyei főkapitánnyal.

Az egyik telefonbeszélgetésben elhangzott, hogy Őri azt kéri Zuschlagtól, hogy beszéljen az akkor a Lamperth Mónika vezette Belügyminisztérium kabinetirodáján dolgozó Lusztig Péterrel és kérjen tőle segítséget. Ezt a beszélgetést végül tegnap játszották le a bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!