PR cikk

2019.05.24. 14:45

Tapasztalatszerzés első kézből

Rendszerszintű szemléletváltásra van szükség a vállalati kultúrában a sikeres digitális átalakuláshoz – véli Koleszár Péter informatikai tanácsadó. Ehhez a legjobb eszköz a bevált módszerek és a buktatók megosztása, ám ez nem is annyira könnyű, mint elsőre gondolnánk.

Koleszár Péter

Egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot a vállalati irányítási rendszerek, csoportmunka-alkalmazások és egyéb innovatív megoldások bevezetését támogató pályázati források, ami egyértelműen mutatja: a vállalkozások egészen komolyan veszik a digitalizációt – állítja Koleszár Péter, a Modern Vállalkozások Program vezető informatikai tanácsadója. Erre kifejezetten szükség is vann annak fényében, hogy Európában valahol a sor végén kullogunk a digitális eszközök üzleti használatában.

A szakember szerint egyre több cégek ismeri fel: ahhoz, hogy a jelen fiatal és a jövő munkavállalói számára vonzók és szimpatikusak legyenek, változtatnia kell. Az irány is adott, ráadásul a piaci folyamatok egyértelműen a digitalizáció malmára hajtják a vizet. A szemlélet- és kultúraváltás is elkezdődött, és a vállalkozók mind inkább a saját bőrükön érzik, hogy aki kimarad, az lemarad. A digitalizációs megoldások térnyerésében amúgy élen járó turizmusban például azok a szálláshelyszolgáltatók, amelyek lemondanak a neten érkezőkről, kapacitásaik akár a 80%-át is bukhatják.

Ha nem vesszük fel a kesztyűt, nem tartunk lépést a digitalizációval, az kézzelfogható és visszafordíthatatlan veszteségeket okozhat” – figyelmeztet Koleszár Péter, aki szerint a legtöbbet egymástól tanulhatják a cégek. Ehhez olyan rendezvények kellenek, ahol a vállalkozók találkoznak, megosztják tapasztalataikat. „Mivel nem vagyunk dolgokat kibeszélős típusok, jellemzően még a jó gyakorlat megosztása is döcögve megy” – folytatja a szakember, aki épp ezért tartja hiánypótlónak a Hello Biznisz miskolci meetupját. Ezen Péter Máté Kriszta televíziós műsorvezető, Molnár Máté startupper és Nagy Magdi, a Hello Future Kft. tulajdonosa társaságában mesél saját történetéről, ad hasznos tanácsokat.

Aki jelentkezik a Hello Biznisz ingyenes miskolci meetupjára, a május 30-án a Miskolc Plázában tartandó esemény regisztrációjánál kitölthet egy tesztet, amellyel vállalkozása digitális fejlettségi szintjéről is képet kaphat.

PR cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!