Friss hírek

2009.03.06. 18:10

Pátkai Molotov-koktélos támadás - pénteken először bíróság előtt a polgárőrök

<p>Pénteken kezdődött a Fejér Megyei Bíróságon a pátkai Molotov-koktélos támadás vádlottjainak pere. Mint ismert, a Fejér megyei településen tavaly június 3-án hajnalban dobtak Molotov-koktélokat egy romák lakta házra. Senki nem sérült meg. A vádlottak polgárőrök, akik emberölési kísérlet miatt álltak a bíróság elé.</p>

Az első tárgyalási napon a vádlottak korábbi vallomásait ismertette a bíróság, mivel a három férfi újabb vallomást nem kívánt tenni. Az ügyészség szerint a polgárőrök korábbi sérelmeik miatt bosszút akartak állni a házban lakókon. A tárgyalás március 13-án folytatódik, a vádlottak addig előzetes letartóztatásban maradnak.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, 2008 nyara óta összesen hétszer támadtak meg otthonukban roma családokat. Összesen 13 épületben 59 embert ért atrocitás. A támadásokban négyen meghaltak és négyen megsérültek. A Nemzeti Nyomozó Iroda több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoz, és az ügyeket egyenként, illetve összevonva is vizsgálják.

A rendőrség tavaly 50 fős nyomozócsoportot hozott létre a romák elleni támadások kivizsgálására. A hét legbrutálisabb esettel együtt 17 ilyen támadást tartanak nyilván. Egyelőre a pátkai ügy az egyetlen eset, ahol a bíróság elé került az ügy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!