Harmadszor is legyőzték a MAC-ot a DVTK Jegesmedvék

Akt.:
DVTK Jegesmedvék vs. MAC Budapest
DVTK Jegesmedvék vs. MAC Budapest - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A DVTK Jegesmedvék csapata óriási küzdelemben győzte le harmadszor a szezonban a MAC gárdáját, így növelte előnyét a táblázaton.

Az első harmad főként mezőnyjátékkal indult, és a Jegesmedvék elszalasztottak gólra váltani egy emberelőnyt. Ám ami késik, nem múlik: a 8. percben egy igazi csodagólt láthattak a Jégcsarnokba kilátogató szurkolók. Dansareau két védőt, Tokajit és Olsont is megbolondított hihetetlen cseleivel, majd elfektette Bálizst, és egy laza csuklómozdulattal emelt az üresen maradt kapuba (1-0). A Jegesmedvék harcoltak ki ezután mezőnyfölényt, és helyzetben sem volt hiány, ám valami apróság mindig hiányzott az újabb miskolci gólhoz.

Dansereau duplázott

A második harmad elején a meccs képe nem változott. A Jegesmedvék támadtak többet, de leginkább a játék küzdő jellege domborodott ki. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám a kapusok állták a sarat, Adorján is bemutatott pár remek védést. A 15. percben egyenlítettek a vendégek: Saarenpaa Adorján lábai között lőtt a hálóba (1-1). Villámgyorsan jött a válasz: 34 másodperccel később – késleltetett kiállításnál – a Sagert közelről mattolta Bálizst (2-1). A gól után Nagy szólhatott be valamit a bíróknak, ugyanis 10 perc fegyelmit kapott. Kevesebb, mint fél perc volt hátra, amikor a játékvezetők 10 perc fegyelmivel sújtották Dudast, így a Jegesmedvéknek három védővel kellett játszaniuk a következő fél harmadot. Ám a slusszpoén még ezután jött. A bedobás után Tóth szerzett korongot a kék vonalnál, a kiugró Dansereau-hoz passzolt, aki a szólóját kegyetlen magabiztossággal vágta Bálizs kapujába (3-1).

Booras döntött

A harmadik harmadot tehát nehéz helyzetben kezdték a Jegesmedvék, hiszen mindössze három védő állt rendelkezésre, ám remekül védekeztek, így kevés helyzete akadt a láthatóan felpörgő MAC-nak. A 6. percben egy gyors támadás végén Hajós a kapuvasat találta telibe. A 8. percben Roczanov a kapu torkából talált be (3-2). A 13. percben McDonald számára szerencsésen megpattanó lövés jutott a gólvonal mögé (3-3). A játékrészből már csak két perc volt hátra, amikor Dansereau lövése a kapuvasról vágódott ki.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben a MAC kapott egy vitatható kiállítást, amit a miskolci kispad hosszasan reklamált is. Ezt hátrányt valóban hősies védekezéssel sikerült kihúzni, majd bő egy perccel a vége előtt Booras beütötte a győztes gólt (4-3).

A Jegesmedvék nagyon sok nehézséggel szembesülve, ám remekül küzdve a szezonban harmadszor is megverték a MAC Budapest csapatát.


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest

4-3 hu. (1-0, 2-1, 0-2, 1-0)

Miskolc, 1100 néző. V.: Haszonits, Kincses, Váczi, Soltész.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

MAC Budapest: Bálizs – Quinn, Klempa, Roczanov, Nagy K., Pozsgai, Saarenpaa, McDonald, Tóth, Stipsicz, Olson, Tokaji, Terbócs, Schmál, Németh, Mestyán, Egyed, Jászai, Németh, Hayes, Szappanos, Arany(k). Edző: Majoross Gergely.


Gól: Dansereau(2), Sagert, Booras ill., Saarenpaa, Roczanov, McDonald

Kiállítás: 2 perc (+10 perc fegyelmi Dudas) illetve 8 perc (+10 perc fegyelmi Nagy)


Mayer Péter: – Az eddigi három, MAC ellen vívott mérkőzésünk közül most kaptam a legtöbbet a csapattól. Jól kontrolláltuk a mérkőzést, okosan fékeztük le a gyors MAC támadásokat. A hosszabbításban remekül védekeztük ki az emberhátrányt, így hatalmas energiákat mozgatva, összességében megérdemelten szereztük meg a győzelmet és a plusz egy pontot.

Majoross Gergely: – Megint egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Jegesmedvékkel. Apróságok még hiányoznak, hogy nyerni tudjunk ellenük. Azon dolgozunk, hogy ezek is összeálljanak.