Harmadik lett az Év Erdésze versenyen Varga László, az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársa

Harmadik lett az Év Erdésze versenyen Varga László, az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársa
Harmadik lett az Év Erdésze versenyen Varga László, az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársa
Miskolc – Varga László, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Jósva-Tornai Erdészeti Igazgatóságának kerületvezető erdésze harmadik lett az „Év Erdésze 2015” elnevezésű versenyen, Kaposváron.

Az országos megmérettetésen 24-en vettek részt: 21-en a regionális versenyekről jutottak el a döntőre, hárman pedig Székelyföldről érkeztek. Varga László az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél rendezett májusi versenyen bizonyult a legjobbnak, és így szerzett jogot a részvételre.

A kaposvári döntő az Országos Erdészeti Egyesület Vándorgyűlésének előrendezvénye volt. A résztvevők 14 versenyszámban mérték össze felkészültségüket. A hazai erdőben előforduló fa- és cserjefajok felismerése, famagasság- és fatérfogatbecslés, trófeaminősítés, lövészet – az erdészeknek elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk. A díjakat szombaton, az Országos Erdészeti Egyesület ünnepi közgyűlésén adták át, a Kaposvári Egyetemen. Az Év Erdésze címet Tóth Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársa nyerte, megelőzve Péter Krisztiánt, a SEFAG Zrt. és Varga Lászlót, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészét.

– Vereb István, kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s